CORONA - seneste nyt:

Se dagens smittetal og de aktuelle restriktioner

Gratis alkoholrådgivning og -behandling

Siden 2007 har alle haft ret til gratis og professionel alkoholbehandling gennem kommunen. Thisted Kommune tilbyder et bredt udvalg af behandlingsformer, for der er ikke to mennesker, der er ens. Den individuelle tilgang gør kommunens behandlingstilbud til det mest succesfulde.

I Thisted Kommune er det Rusmiddelcentret, som rådgiver og hjælper borgere med alkoholproblemer og deres pårørende.

Rådgivning for drikkende og pårørende
Drikker du for meget eller er du tæt på en der gør, kan du tage kontakt til Rusmiddelcentret, som kan hjælpe med støttende samtaler og hjælpe videre med behandling alt efter behov. Alle er velkommen til at ringe - også hvis du bare er i tvivl om der er et problem.

Anonym rådgivning
Du har ret til at være anonym, når du henvender dig, og det er også muligt at være anonym til rådgivende samtaler. Det betyder også, at du kan henvende dig til en anden kommune end din egen.

Samtaleterapi
En del af hjælpen kan bestå af samtaler med den, som drikker, og den nære familie. Ofte er samtaler nok til at afhjælpe et alkoholproblem, især hvis du søger hjælp i tide. Samtaler kan også kombineres med medicinsk behandling for abstinenser og trang.  

Ambulant behandling
Få samtaler og medicin i et misbrugscenter tæt på dig. Du behøver altså ikke at tage væk fra din dagligdag med job, familie og venner. Denne behandlingsform er effektiv for de fleste, selv hårdt ramte.

Døgnbehandling
Ved svær afhængighed og/eller langvarigt misbrug kan døgnbehandling være nødvendig.

Selvhjælp og støtte
Kommunen kan også hjælpe dig med at få kontakt til selvhjælpsgrupper, hvor du kan møde andre, der er eller har været i samme situation som dig selv.

Læs mere om Thisted Kommunes hjælp til borgere med et højt alkoholforbrug og deres pårørende