Fødevarestyrelsens Kontrolrapport

Kontrol Rapport

DET NYE SOLGÅRDEN

Områdecentret Solgården er smukt beliggende i Hundborg by - tæt på Vesterhavet, tæt på Limfjorden og kun 13 km til Thisted.

Her ligger vi på landkortet.


Vis stort kort 

Udsigten fra Solgården over det kuperede landskab er et smukt syn året rundt, og vores lukkede gårdhave med springvand og den store have med oplevelsessti og dyr giver lyst til at komme ud og følge med i det der nu sker.

Det nuværende Solgården er bygget i 2012.
Med sin utraditionelle runde form giver den nye muligheder for at skabe en spændende hverdag. Arkitektens tanke var, at jo tættere på cirklen jo mere fællesskab og jo længere ud i ydercirklen jo mere privathed. Lejlighederne ligger således placeret i ydercirklen og har udsigt ud, mens fællesarealerne befinder sig mod midten.

Der er i alt 32 2-rums lejligheder og tilhørende serviceområde med kontorer, omklædningsrum, produktionskøkken og brugercentret Valsen.
Da Thisted kommune ønsker at være Danmarks førende klimakommune er der investeret i jordvarme, solceller og solfanger, så vi kan være så godt som selvforsynende.

Indretningsmæssigt har vi forsøgt at tænke fremtiden ind. Vi har valgt at indrettet os med lys, lethed og stærke farver.
Vi tror, at glade farver giver glade mennesker, og vi tror også, den ældre generation af i dag har lyst til at være en del af det.

Vi har siden 2007 haft dyr og når haven er færdigtilrettelagt vil der være plads til fugle, høns og geder, foruden vores hund og kat.

Læs her hvordan Solgården bliver præsenteret på "Den Grønne Tråd" som er en hjemmeside, hvor Thisted kommune skriver om miljøinitiativer og naturoplevelser i Thy

Medarbejdere fortæller om nye metoder i tilgangen til plejen af de ældre ved brug af Pædagogik og Mindfulness:

Se  Artikel fra GlamstrupHviid