Coronavirus

Hold dig opdateret på situationen med coronavirus i Thisted Kommune

Sådan forstår frivillige og flygtninge hinanden bedre

Antropolog Nadia El-Gendi gav frivillige fra hele Thy nogle gåde råd og konkrete værktøjer til bedre at kunne forstå og gøre sig forståelig overfor flygtninge.

07-12-2018Nyhed

 

 

Over 25 frivillige fra forskellige foreninger og organisationer i Thisted Kommune og integrationsrådets formand deltog torsdag aften i et temamøde om kulturmødet mellem frivillige og flygtninge.

Aftenens taler var Nadia El-Gendi, som er antropolog og freelance-konsulent med speciale i værktøjer og redskaber, der skal skabe bedre forståelse mellem frivillige og borgere med anden etnisk baggrund end dansk.

I løbet af aftenen fik de frivillige konkrete værktøjer til at forstå logikkerne i kulturmødet mellem flygtninge og frivillige. Der var også tid til erfaringsudveksling. En af deltagerne Tonny Jørgensen, en frivillig med Thisted Røde Kors Cafe Hjerterum beskrev, hvad han fik ud af temamødet.

 -  Det, jeg vil huske, er, oplægsholderens råd til at være bedre til at stille spørgsmål til de indvandrere, der kommer til Cafeen. Det vil give os gode muligheder for at lære en hel masse om deres perspektiver, sagde han.

 

 Sjovt og informativt

Integrationsråd formand Nataliia Gudymenko forklarede, at rådet overvejer et større arrangement i 2019 for at styrke kulturforståelsen mellem danskere og indvandrere i Thisted Kommune. Hun mente også, at der kom nogle gode ideer og tips frem.

 - Nadia forklarede tingene på en meget sjov måde, så jeg kommer til at huske hendes beskeder meget bedre, for eksempel betydningen af forskellen i tidsfornemmelse til relationer mellem danskere og indvandrere, sagde hun.

Temamødet lykkedes i et tæt samarbejde mellem Sydthy Røde Kors, Dansk Flygtningehjælp Thisted og Thisted Kommunes Asyl- og integrationsafdeling. Hanne Tang, aktivitetsleder for integration med Sydthy Røde Kors, var meget tilfreds.

 - Jeg er glad for, at vi har haft et vellykket møde fyldt med god energi. Der har været god tilslutning til mødet, og Nadia er en formidler, som på en professionel og humoristisk måde får os til at lytte, sagde hun.