Coronavirus

Hold dig opdateret på situationen med coronavirus i Thisted Kommune

Sådan beholder I jeres øjne og fingre

SSP i Thisted Kommune tilbyder alle 5. klasser undervisning i sikker håndtering af fyrværkeri. Tirsdag var to instruktører fra ungdoms-skolen på besøg hos de to klasser på Sjørring Skole.

12-12-2018NyhedMikkel Gedebjerg (tv.) og Søren Ottosen deler attrap-raketter ud til 5. klasserne på Sjørring Skole, så eleverne kan lære, hvordan de skal læse brugsanvisninger på godkendt fyrværkeri.


- Skal I vise os, hvordan man brænder fingrene, var der en dreng, som spurgte, lige inden oplægget gik i gang tirsdag formiddag på Sjørring Skole.

- Nej, vi fokuserer primært på, hvordan I undgår at brænde fingrene, svarede Mikkel Gedebjerg fra Thisted Ungdomsskole, der sammen med viceskoleleder Søren Ottosen i disse uger besøger 5. klasser i Thisted Kommune for instruere eleverne i, hvordan de mest sikkert kan håndtere fyrværkeri.

De to var nødt til at holde et stramt program, for spørgelysten og lysten til at dele erfaringer var stor fra de unges side. Alle havde hørt historier om, hvordan det kan gå galt med fyrværkeri.

Tilbud på femte år

Men budskabet til eleverne var også vigtigt. Og det blev gentaget flere gange i løbet af seancen: I har et ansvar, når I tænder en lunte.

Omvendt var der forståelse for, at fyrværkeri er spændende, når man går i 5. klasse.

- Vi siger ikke, at I ikke må gå ud og skyde fyrværkeri af med jeres familier nytårsaften. I skal bare sørge for, at I og dem, I er sammen med, overholder de fem grundregler, sagde Søren Ottosen.

Eleverne fik gennemgået de fem grundregler for fyrværkeri og blev efterfølgende hørt i dem, hvilket de faktisk klarede meget godt.

De fik også udleveret beskyttelsesbriller, som de kan bruge, både hvis de selv skal skyde nytåret ind, men også hvis de bare skal se på.

Til sidst blev eleverne bedt om at holde deres fingre op i luften.

- Så må I love os, at I også har dem alle sammen til næste år, sagde Søren Ottosen, hvortil 5. klasse-eleverne samlet set svarede ret bekræftende.

Det er femte år, at SSP og Ungdomsskolen arrangerer fyrværkeri-undervisning for kommunens 5. klasser.


De fem grundregler for fyrværkeri

Reglerne gælder både for børn og voksne.

1. Brug altid beskyttelsesbriller

2. Brug kun godkendt fyrværkeri

3. Hold aldrig tændt fyrværkeri i hånden

4. Læn dig aldrig ind over fyrværkeri, når du tænder

5. Gå aldrig tilbage til en fuser

Kontaktinfo

Børne- og Familieforvaltningen
Asylgade 30
7700 Thisted
Telefon: 99 17 17 17
E-mail: bff@thisted.dk