Coronavirus

Hold dig opdateret på situationen med coronavirus i Thisted Kommune

Thisted bliver Team Danmark Elitekommune

Thisted Kommune er stolte over at blive optaget som Team Danmark Elitekommune.

Thisted Kommune kommer med i toppen af dansk eliteidræt, efter at Team Danmark har godkendt kommunen som Elitekommune. Den officielle underskrivelse af samarbejdsaftalen sker i forbindelse med et arrangement 31. maj 2018. kl 18.00 på Lerpytter Stadion, Thisted. Elitekommunerne har en særlig status inden for dansk eliteidræt.

08-05-2018Pressemeddelelse

Samarbejdsaftalen er et bevis på, at Thisted kommune er lykkedes med at målrette og understøtte lokale talentmiljøer, så de unge talenter får optimale betingelser for at udvikle sig til at kunne begå sig på højeste internationale niveau.

Borgmester Ulla Vestergaard (A) glæder sig over, at Thisted bliver Elitekommune:

- Jeg er virkeligt stolt og glad for, at vi nu kan kalde os Team Danmark Elitekommune. Det er en stor ære at blive optaget i dette eksklusive selskab. Udnævnelsen fuldender en række positive resultater på idrætsområdet de seneste år, bl.a.: udnævnelsen som breddeidrætskommune i 2014 og bedste Nordjyske Idrætskommune i Danmarks Idræts Forbunds store undersøgelse i 2017.

Borgmesteren afrunder:

- Udnævnelsen er et kæmpe skulderklap til de lokale klubber, som formår at lave store resultater fra en forholdsvis lille kommune.

Det er bl.a. kommunens store arbejde med elite- og talentarbejde, som nu gør, at Team Danmark udnævner Thisted Kommune. Med Team Danmark samarbejdes der om idrætsgrenene fodbold, håndbold, badminton og svømning, mens Thisted Kommune lokalt har valgt at supplere med satsninger på volleyball, surfing og styrkeløft.

Team Danmarks administrerende direktør, Lone Hansen, glæder sig også over udnævnelsen:

- Jeg glæder mig over, at vi nu har fået Thisted med på landkortet over Elitekommuner. Det er en klar styrkelse af vilkårene for talent- og elitearbejde i Nordvestjylland. Samarbejdet med Elitekommunerne er afgørende for at skabe lokale talentmiljøer, hvor talenter kan udvikle deres potentiale mod verdensklasse.

Hånd i hånd med uddannelse og arbejde
Elitesport skal gå hånd i hånd med uddannelse og arbejde, derfor arbejder Elitekommunerne tæt sammen med skoler og uddannelsesinstitutioner. Eliteidrætsklasserne på Østre Skole samt tilbuddene til atleter på ungdomsuddannelserne på EUC Nordvest, de tekniske uddannelser samt Thisted Gymnasium og HF har derfor en stor del af æren for, at Thisted bliver Elitekommune.

Preben Dahlgaard, formand for Eliteidrætsrådet i Thisted Kommune, ser stort potentiale for de lokale atleter:
  - Med Team Danmarks anerkendelse af Thisted Kommune og dens mange samarbejdspartnere, åbnes der op for nye muligheder for vores lokale talenter. De præsterer i forvejen på et højt nationalt plan, og får nu endnu flere muligheder for at udfolde deres talent, idet samarbejdet med Team Danmark og de øvrige eliteidrætskommuner vil løfte os til et endnu højere internationalt niveau.

Fakta om Elitekommuner (Team Danmark)
Samarbejdsaftalen trådte i kraft 1. maj 2018 og udløber - med mindre andet aftales - 30. april 2021.

Thisted Kommune og Team Danmark prioriterer i aftaleperioden at udvikle flg. Team Danmark-støttede idrætsgrene: håndbold, fodbold (drenge og piger), svømning og badminton.

Dansk elitesport skal udvikles på en social og samfundsmæssigt forsvarlig måde. Elitesport skal derfor gå hånd i hånd med uddannelse og arbejde.

Af den årsag arbejder elitekommunerne tæt sammen med idrætsskoler, de lokale ungdomsuddannelser og de videregående uddannelser. På den måde får talenterne mulighed for at kombinere elitesport og uddannelse. Specialforbundene har godkendt de prioriterede idrætsgrene i elitekommunerne, og de prioriterede klubber i kommunerne er en del af specialforbundenes samlede talentudviklingsstrategi.

I alt findes der 23 eliteidrætskommuner. I Jylland er det Aalborg og Holstebro, som er de nærmeste naboer til elitekommunen Thisted.