Alive Festival omfavner bæredygtighed sammen med Thisted Kommune

Årets Alive Festival i hjertet af KulturRummet, Christiansgave i Thisted, får i år ekstra støtte fra Thisted Kommune for at sætte fokus på bæredygtighed. Det gør festivalen blandt andet i en direkte debat med udviklingsminister Rasmus Prehn (S). Men deltagerne på festivalen får også mulighed for at komme vidt omkring i hele Thisted Kommune, da dagsprogrammet byder på besøg i bl.a. SMK i Doverodde og i Nationalpark Thy.

08-08-2019Nyhed

Hovedscenen på Alive Festival

Foto: Alive Festival

Med støtte og opbakning fra Thisted Kommune løber Alive Festival af stablen endnu et år, denne gang den 15. - 17. august. I år og de kommende år har kommunen valgt at øge samarbejdet med festivalen, og støtte dem med 300.000 kr. Ud af den sum kommer en række nye og forbedrede initiativer, der samlet set skal bidrage til at markedsføre Thy og Thisted Kommune overfor de mange festivalgæster. Et af initiativerne er et stærkt fokus på at skabe en grøn og bæredygtig festival.


- For både Alive Festival og Thisted Kommune er klima og bæredygtighed et vigtigt fokus, og derfor samarbejder vi nu om at gøre festivalen endnu grønnere, samt at sætte fokus på Thisted Kommune som en grøn og bæredygtig kommuner over for festivalens gæster, fortæller Esther Jexen Dall fra Alive Festival. Hun fortsætter:

- Samarbejdet skal gøre bæredygtigheden mere synlig på Alive Festival og gøre det muligt at eksperimentere med, hvordan bæredygtighed kan tage sig ud på en festivalplads både nu og i fremtiden.

Invitation til minister-debat om en bæredygtige festival


Alive Festival har længe haft fokus på bæredygtighed og vil blandt andet indgå i lokale samarbejder med bæredygtige virksomheder og tiltag som Naturli’, Strandet, Gear Up Green, ELSK og Den Økologiske Gård Gyrup. I 2019 er der også et særligt fokus på sorteringen af skrald, herunder det meget aktuelle tema “plastik og genbrug”, som både Alive Festival og Thisted Kommune arbejder med. Derfor vil alle thyboere samt deltagerne på festivalen lørdag d. 17. August kunne overvære en paneldebat under Alive Festivals “Åben plads” program, hvor alle har gratis adgang til festivalområdet.
I paneldebatten vil spørgsmål om genanvendelse, mikroplastik, plast i naturen og ansvar blive taget op af panelets deltagere, der blandt andre vil bestå af udviklingsminister Rasmus Prehn (S), indehaver af Rethink Event samt områdeleder for Affaldsressourcer på bl.a. Northside Festival Sofie Randel, professor på AAU samt leder af VELUX Marine Plastic Center Jes Vollertsen, samt indkøbschef ved Naturli' Foods Kasper Vestergård, kommunikationsansvarlig hos Strandet Jens Jørgensen og direktør i Kellpo Kjeld Petersen – alle tre lokale Thy-virksomheder.

- Jeg ser frem til debatten omkring plastik og genanvendelse, da det er et emne som er samfundsrelevant og aktuelt for både borgere og gæsterne til dette års Alive Festival. For hvordan løser vi denne her udfordring for klimaet? Derfor er det også rigtigt dejligt, at udviklingsminister Rasmus Prehn deltager, for at høre Regeringens bud på emnet, fortæller borgmester Ulla Vestergaard, som vil stå for at åbne paneldebatten.

Paneldebatten løber af stablen lørdag kl. 13.30, hvor alle interesserede kan komme gratis ind på festivalpladsen, og blive klogere på bæredygtighed og genanvendelse af plastik. 

Fokus på bæredygtighed også i fremtiden 


Frem mod 2021 har Alive Festival en masse spændende og bæredygtige tiltag i støbeskeen, der både indeholder pop-up-events og workshops under festivaldagene samt udfasning af ikke-klimavenlige materialer og praksisser.
Derudover vil Alive Festival hvert år fokusere på et nyt tema inden for bæredygtighed, hvor dette års tema er skraldesortering og plast. Ved at skifte fokus hvert år udvider Alive konstant horisonten og udforsker forskellige måder at være klimabevidst på.

Frem mod 2021 har Alive Festival desuden et mål om at genanvende minimum 60 procent af al affald, og allerede ved udgangen af 2020 vil brugen af engangsplastik være udfaset totalt.

Læs mere om Alive Festival og se programmet på www.alivefestival.dk

Kontaktpersoner

Esther Jexen Dall, arrangør - Alive Festival
Telefon 20515624, esther@alivefestival.dk

Martin Bagger, kommunikationskonsulent, Thisted Kommune
Telefon 51 28 05 03, mj@thisted.dk

Kontaktinfo

Ledelsessekretariatet
Asylgade 30
7700 Thisted
Telefon: 99 17 17 17
lese@thisted.dk

Åbningstider:

Man. - ons.
08.00 - 15.00
Tors.
08.00 - 17.00
Fre. 08.00 - 15.00