Nyledige kommer hurtigt til samtale

Jobcenter Thisted gør en stor indsats for, at nye kontanthjælpsmodtagere hurtigt kommer til første samtale med deres sagsbehandler. Faktisk er de hurtigst i Danmark.

06-12-2019Nyhed

Hvis livet tager en uventet drejning, og du i en periode er nødt til at søge om kontanthjælp, så er Jobcenter Thisted hurtigt klar til at hjælpe. Det viser en
analyse fra Dansk Arbejdsgiverforening, hvor det fremgår, at Jobcentret i Thisted Kommune på landsplan er de hurtigste, når det handler om at få nye kontanthjælpsmodtagere kaldt ind til første samtale. To ud af tre kommer til samtale inden for en uge, og det er også, det loven siger, man skal.

I en placering over de fem hurtigste kommuner ligger Thisted derfor nummer et målt i perioden 3. kvartal 2017 til 2. kvartal 2018. Flere andre kommuner har væsentligt større udfordringer med at leve op til loven.

Nr.
Kommune
Procent
1
Thisted
 67,0
2
Halsnæs
 64,6
3
Egedal
 64,1
4
Kalundborg
 59,9
5
Randers
 59,9

Kilde: Dansk Arbejdsgiverforening

Møder de nye i døren

Den hurtige reaktionsevne skyldes blandt andet, at jobcentret over en længere periode har fået tilført flere medarbejdere, så der er personale nok til at tage samtalerne med de nye kontanthjælpsmodtagere. Samtidig har man oprettet en straksvisitation, der næsten bogstaveligt talt møder de nye i døren:

- Vi forsøger så vidt muligt at få de nye ind til første samtale samme dag, som de rent faktisk kommer ind på jobcentret for at søge om kontanthjælp. Vi kalder det straksvisitation, og der sidder hver dag en medarbejder klar til netop den opgave. Vores mål er at få lavet dels en hurtig orientering og dels en plan for, hvordan borgeren hurtigst mulig kan komme tilbage på arbejdsmarkedet, fortæller Trine Engholm Christensen, der er sektionsleder Sektionsleder i sektion Job og uddannelse hvor bl.a kontanthjælpsansøgere melder sig ledige .

14. plads ud af 98

Ud af de 98 kommuner i Danmark placerer Thisted sig samlet på en 14. plads, hvilket glæder Niels Jørgen Pedersen, formand for Erhvervs-, Arbejdsmarked- og Kulturudvalget:

- At vi kan ligge som nummer 14 i Danmark er bestemt noget, vi kan være stolte af. Beskæftigelsesområdet er der stort fokus på fra flere sider, og at vi her kan vise, at vi rent faktisk ligger nummer et, når det handler om at få borgerne ind til samtale, viser, at vi er på rette spor.

Du kan læse hele analysen hos Dansk Arbejdsgiverforening.

Kontaktinfo

Jobcenter Thisted
Skolegade 4C
7700 Thisted

Telefon: 99 17 17 17
E-mail: jobcenter@thisted.dk

Åbningstider:

Mandag – onsdag
09.00-14.00

Torsdag

09.00-16.30

Fredag

09.00-13.00

Telefontider:

Telefontiderne følger Thisted Kommunes og er som følger:

Mandag, tirsdag og onsdag - 8.00-15.00

Torsdag - 8.00-17.00

Fredag - 8.00-13.00