Nu bliver Hundborgstenen flyttet

Tirsdag d. 6. august kl 11.00 går det helt store maskineri i gang lige uden for Hundborg. Det er nemlig Hundborg-stenen, den formodede sjettestørste sten i Danmark, der skal ud på en lille rejse.

30-07-2019Nyhed

Hundborgstenen er formentligt Danmarks sjettestørste sten 

Hundborgstenen har gennem de sidste måneder fået mangt og meget opmærksomhed i både Danmark og udlandet. Eksperter vurderer at Hundborgstenen vejer omkring 170 tons, eller hvad der svarer til ti busser. Det gør Hundborgstenen til landets sjettestørste sten og den tredjestørste i Jylland. Særligt har den været omtalt i tyske og norske medier, der begge har vist interesse for det projekt, som nu er ved at nærme sig sin afslutning.

Tirsdag d. 6. august sker det så. Stenen bliver flytter fra sin nuværende plads på toppen af højen, og ned til det sted, hvor den skal blive stående for eftertiden. Efter stenen er flyttet vil der blive anlagt parkeringsplads og en handicapvenlig sti. Det tunge maskineri til at flytte de cirka 170 tons, bliver leveret af Redning Danmark imens Koldby Entreprenører har gravet render til stenens ruter og leverer ekstra maskinkraft.

Er du interesseret, er du velkommen til at komme til Hundborg og se, når stenen bliver flyttet. Området vil være spærret af, af sikkerhedshensyn, men det vil være muligt at følge med på afstand.

Læs også "Kæmpenyhed i Hundborg" samt se interviews med entreprenøren, lodsejeren og geologen her: "Hundborgstenen"