Hundborg-stenen bliver gravet fri

En stensikker sensation i Thy, nemlig den vurderede 170 tons tunge sten i Hundborg bliver nærmere undersøgt fredag den 14. Juni. Her vil entreprenører begynde at fritgrave kolossalen. 

12-06-2019Nyhed

Toppen af Hundborgstenen stikker frem af mulden

Fredag d. 14 juni kl 07.00 starter gravemaskinerne fra entreprenørfirmaet Koldby Entreprenører A/S det tunge arbejde med

 at grave frit omkring Hundborg-stenen. Der er dog ikke tale om en totalt fritlægning på nuværende tidspunkt, men et stykke arbejde der skal være med til endeligt at bestemme, hvor stor og tung stenen rent faktisk er.


Fundet af Hundborg-stenen strækker sig langt tilbage, faktisk flere årtier, da den tidligere ejer stødte på den under pløjning af markerne. Den nuværende ejer af jorden er Knud Møller Pedersen, og han ser frem til at arbejdet med stenen går i gang.

Alle skal være velkomne til at komme forbi og se maskinerne arbejde, så længe de passer på det som vokser på markerne omkring den, fortæller Knud.

Hvis stenen viser sig at være så stor som anslået, eller endnu større, vil den også blive flyttet til et nærliggende område.

- Både udgravning, flytning og etablering af en plads til parkering og ophold ventes at kunne holdes inden for de 500.000 kr., som der er afsat til formålet i budgettet for områdefornyelsen, fortæller Rene Melgaard Nielsen, projektleder i Thisteds Kommune.

Stenen er allerede på vej til at skrive sig i historiebøgerne som den (måske) 3. største sten i Jylland, og både sammenslutningen af danske og grønlandske geologiske undersøgelser (GEUS) samt en række andre institutioner og medier er interesserede i begivenheden.

Kontaktinfo

Ledelsessekretariatet
Asylgade 30
7700 Thisted
Telefon: 99 17 17 17
lese@thisted.dk

Åbningstider:

Man. - ons.
08.00 - 15.00
Tors.
08.00 - 17.00
Fre. 08.00 - 15.00