Fællesspisning fra fjerne himmelstrøg gav store smil og nye oplevelser

Over 60 madentusiaster fik en smagsrig oplevelse, da Integrationsrådsmedlemmer var gæstekokke hos Madværkstedet som en del af Thy til Kultur.

21-06-2019Nyhed

I onsdags fik over 40 madentusiaster en smagsrig oplevelse, da Integrationsrådsmedlemmer var gæstekokke hos Madværkstedet som en del af Thy til Kultur.

Blandt de mange lækre retter var leverkage fra Ukraine, en krydret gryderet fra Eritrea med løg, kylling og æg og en sommergrøntsagssalat fra Syrien.

Aftenens forberedelse og madlavning var en familieoplevelse, da gæstekokkenes ægtefæller og børn også hjalp til.

Arrangementet blev indledt af Kulturrummets leder Eva Sjælland, hvorefter alle gæstekokke fortalte kort om deres retter.
Fra venstre: Gæstekokke Muhsin Jetto (Syrien) Nataliia Gudymenko (Ukraine) og Zenawi Ghebremichael, Semhar Zerehay-manot og Abeba Haile (Eritrea) og deres familiemedlemmer sammen med medarbejdere fra Madværkstedet og Cathy Brown Stummann fra Kommunens Asyl- og integrationsafdeling
Fra venstre: Ann Rasmussen (Madværkstedet), Gæstekokke Muhsin Jetto (Syrien), Gitte Klit (Madværkstedet) Nataliia Gudymenko (Ukraine) og Zenawi Ghebremichael, Semhar Zerehaymanot og Abeba Haile (Eritrea) og deres familiemedlemmer, Cathy Brown Stummann fra Kommunens Asyl- og integrationsafdeling. Forrest: Tina Noppenau og Susanne Munk Østergaard fra Madværkstedet

Formand Nataliia Gudymenko fra Ukraine var meget positiv over, hvordan aftenen gik, og fortæller;

- Det var en rigtig god idé, at vi som Integrationsråd fik mulighed for at deltage i Thy til Kultur, for arrangementet skabte større interesse for verdens mad og alle de lækre smagsoplevelser, som man kan have på rejser rundt omkring i verden. Samtidig giver det os en følelse af, at vi er en del af det danske samfund – at vi er accepterede og anerkendte i vores elskede by.

Arrangementet var det første samarbejde mellem Madværkstedet og Integrationsrådet, men for dem der ikke havde mulighed til at deltage i onsdags, ser der ud til, at der med høj sandsynlighed kommer et andet arrangement i efteråret. Hold øje med www.thy360.dk, hvis du vil med næste gang!