Regeringen giver 11,7 mio. kr. til sundhedshus i Hanstholm

Sundheds- og Ældreministeriet har netop offentliggjort fordelingen af midler til læge- og sundhedshuse i hele landet.

03-05-2019Nyhed

70 af landets kommuner har søgt om puljemidlerne, og 38 af ansøgerne har fået midler. Thisted Kommune har fået 11.720.000 kroner – altså præcis hvad de søgte om. Det betyder, der nu kan tages hul på arbejdet med at skabe nyt liv i Hanstholm rådhus med fokus på at skabe bedre sundhedstilbud i lokalområdet.

- Vi er utroligt glade og begejstrede for, at regeringen har bevilget os alle pengene. For det er vigtigt med flere decentrale sundhedshuse og –klinikker. Dels får borgere i Hanstholm og omegn bedre lægedækning, og de får flere nære sundhedstilbud, siger Ida Pedersen (A), formand for Social- og Sundhedsudvalget i Thisted Kommune.

Sundhedstilbud i Hanstholm
Nu kan borgerne i Hanstholm se frem til at kunne komme til lægen lokalt, og ikke som tidligere, været nødt til at tage til Thisted.

Men det er ikke kun en lokal praktiserende læge, der nu får adresse i Hanstholm: Også kommunale sundhedstilbud som kommer til at fungere som satellitfunktion fra sundhedstilbuddene i Thisted, og dels som kommunal sygeplejeklinik.

Sundhedshuset i Hanstholm er tænkt i sammenhæng med planerne for Center for Sundhed i Thisted, hvor kommunale sundhedstilbud samarbejder med det lokale foreningsliv og dermed giver grobund for at skabe lokale sundhedstilbud i foreningsregi, der kommer de svageste borgere til gavn.

Sundhedshuset forventes at stå færdigt i foråret 2021.