LegeKunst er startet i Snedsted

I mandags blev projektet "LegeKunst" skudt i gang i Thisted Kommune på Snedsted Børnehave. 

01-11-2019Nyhed

LegeKunst er et landsdækkende projekt, som forsøger at bygge bro mellem børns lege og deres læring ved i højere grad at inddrage forskellige kunstformer. I løbet af projektet kommer over 600 børn i Thisted Kommune til at opleve en masse nyt, mens pædagogernes får styrket deres kompetencer til at udvikle sjov og læringsrig aktiviteter.

Snedsted Børnehaven har valgt at arbejde med landart (kunst i eller med brug af landskabet) i et samarbejde med den lokale kunstner Pia Skogberg fra Kirsten Kjærs Museum.

- Vi glæder os til at deltage i Legekunst. Det passer fantastisk godt til vores profil, som er en kreativ børnehave i bevægelse og derfor en rød tråd. I Legekunst er der masser af kreativitet og bevægelse, og med Landart vil aktiviteterne foregå ude på vores legeplads og i lokalområdet. Vi er nysgerrige på, om børnene begynder at lege på nye måder og bruge de udendørs arealer på en anderledes kreativ måde, end vi har set før, fortæller Jonna Skyldahl, pædagogisk leder af Snedsted Børnehave.

Otte dagtilbud skal med

Espersens Børnehus og Sjørring Børnehus glæder sig også til at komme i gang med scenekunst forløb her i etteråret. I alt kommer otte dagtilbud i Thisted Kommune til at deltage i projektet, der bliver til i et tæt samarbejde mellem de to afdelinger Dagtilbud og Kultur- og Fritid.

Projektet er en del af afdelingernes ambitioner om at øge børnenes muligheder for at opleve forskellige kunst-arter, mens de er små. Det sker gennem en kombination af samarbejde med kunstnere og opkvalificering af personalet på daginstitutionerne. 

- Vi har været gode til at prioritere tid og ressourcer til at sikre, at børnene får flere oplevelser med kunst, inden de begynder at gå i skole. Vi ved, at børnenes møder med forskellige kunstarter er et vigtigt element i deres personlige og sociale udvikling,  forklarer Heidi Fly, dagtilbudskonsulent og LegeKunst vejleder i Thisted Kommune.

Fakta

Thisted Kommune er et af 18 kommuner, der deltager i LegeKunst projekt. Projektet er koordineret af firmaet Kulturprinsen og har fået støtte fra Nordea Fonden. Kulturprinsen forventer at  inddrage af 1000 pædagoger og 20.000 børn i hele landet i projektperioden.

For mere information, så kontakt Cathy Brown Stummann på cbs@thisted.dk

Kontaktinfo

Undervisning
Børne- og Familieforvaltningen
Asylgade 30
7700 Thisted
Telefon: 99 17 17 17
E-mail: folkeskole@thisted.dk

Åbningstider:

Mandag -
onsdag
 10.00 - 14.00

Torsdag
 
 10.00 - 16.30

Fredag

 10.00 - 13.00

Telefontider:

Mandag -
onsdag
 08.00 - 15.00

Torsdag
 
 08.00 - 17.00

Fredag

 08.00 - 13.00