Førsteplads i ejendomsvenlighed

Thisted er landets mest ejendomsvenlige kommune og har særligt forbedret byggesagsbehandlingstiden, mens vi har fastholdt at det er gratis at få behandlet sin byggesag. Det giver os i 2019 en førsteplads i EjendomDanmarks opgørelse over kommunernes ejendomsvenlighed.

15-11-2019Nyhed

Lyseblå fiskekuttere, sandklitter ved Vesterhavet og store surferbølger ved Klitmøller - Danmarks svar på Hawaii. Sådan sælges Thisted Kommune til turisterne. Hvis dette ikke lyder tillokkende nok i sig selv, kan Thisted nu også bryste sig af en flot top-placering som Danmarks mest ejendomsvenlige kommune. Det viser en ny undersøgelse fra EjendomDanmark.

Thisted har ligget i top-5 over de mest ejendomsvenlige kommuner siden 2016, men en række forbedringer betyder, at Thisted går fra en fjerdeplads i 2018 til nu at vippe sidste års vinder Assens af pinden.

Ulla Vestergaard er stolt over førsteplads

Thisted Kommune har særligt forbedret sig på byggesagsbehandlingstiden, hvor fire dage er barberet af den tidligere behandlingstid på 17 dage. De har nu landets tredje korteste behandlingstid, kun overgået af Vallensbæk og Syddjurs. Der er også små forbedringer på antallet af ejendomsforbrydelser.

- Thisted fortjener stor ros og anerkendelse for at forbedre ejendomsvenligheden yderligere siden sidste års flotte placering. Det glæder mig meget, at ejendomsvenlighed tydeligvis er på dagsordenen i kommunen, siger Jannick Nytoft, adm. direktør i EjendomDanmark.

Ulla Vestergaard er også stolt over, at Thisted ligger på førstepladsen som den mest ejendomsvenlige kommune i Danmark.

- Det har en stor betydning, at vi har en hurtig behandling af byggesager, og det skyldes det gode samarbejde, vi har med borgere, for eksempel gennem forhåndsdialoger. At vi samtidigt fortsat kan gøre det uden gebyrer er ekstra godt. Vores spring fra 4. til 1. pladsen er jeg personligt rigtig glad for,  siger hun og fortsætter:

- Vi modtog med glæde derfor prisen for 1. pladsen den 14. november.

Diplom for første pladsen i ejendomsvenlighed

Thisted har forbedret flere forhold

Thisted Kommune har fortsat det gode arbejde, hvor de har fastholdt den lave timepris ved byggesagsbehandling, ingen dækningsafgift samt at de private lejeboliger ikke er reguleret efter boligreguleringsloven. Grundskylden på 23,75 promille er den 32. laveste, hvilket betyder, at Thisted lige akkurat er blandt den bedste tredjedel i landet. Det er de seks forhold, der vurderes ud fra, når det handler om at skabe de bedste rammer for brugere af de danske ejendomme.

Det er vigtigt, at kommunerne prioriterer ejendomsvenlighed og gode forhold for brugerne, fordi boliger og erhvervsejendomme er med til at holde gang i kommunens økonomi og beskæftigelse, mener Jannick Nytoft:

- Thisted kommune har forstået, at grundvilkårene har betydning for brugerne af de danske ejendomme og har forbedret sig endnu mere, blandt andet med en hurtigere sagsbehandling af byggesager. Det er rigtig godt for både kommunen, erhvervslivet og borgerne, siger han.

Læs mere hos EjendomDanmark

Kontaktinfo

Teknik og Erhverv

Administration, Plan og Miljø, Drift og Anlæg
Kirkevej 9
7760 Hurup
Telefon: 99 17 17 17
Fax: 99 17 21 54
E-mail: teknisk@thisted.dk

Beskæftigelse og Jobcenter Thisted
Skolegade 4C
7700 Thisted
Telefon 99 17 17 17

Erhverv
Skolegade 4C
7700 Thisted
Telefon: 99 17 17 00
E-mail: erhverv@thisted.dk