Ny færge – flere passagerer

Den ny miljøvenlige hybridfærge mellem Thyborøn og Agger er en succes. Flere passagerer og biler med færre sejladser. Plus langt færre aflyste afgange og mindre udledning af CO2.

01-10-2019Nyhed

I perioden fra januar til august i år har der været en pæn fremgang i antallet af passagerer, biler og cykler sammenlignet med samme periode i 2018.

I runde tal er antallet af passagerer gået syv procent op, mens antallet af overførte biler er fire procent højere. Antal transporterede cykler er steget med et par procent, mens antallet af lastbiler er faldet en smule, blandt andet på grund af mindre transport af fisk.

Mindre udslip
Selvom den ny færges forbrug af brændstof er cirka det samme som den gamle, er udledningen af skadelige stoffer i naturen reduceret betydeligt. Det skyldes ny teknologi, der opfylder alle gældende krav om udledning. Og at færgen er udstyret med batterier, der sikrer en mere optimal drift i forhold til forbrug, slitage og CO2-udslip.

Endelig er færgen udstyret med helt nye og moderne skruer, kaldet Azimut-propeller, der også sparer brændstof og sikre en mere stabil sejllads.

Politisk tilfredshed
På begge sider af Thyborøn-Agger kanalen, i Thisted og Lemvig kommuner, er der politisk tilfredshed med den ny færges første resultater.

- Det er godt at høre, at færgen har succes, og flere bruger overfarten. Jeg lægger især mærke til, at der er færre aflyste afgange og dermed en mere stabil drift. Det er godt for både erhvervs-og persontrafikken. Brugerne kan regne med at komme over kanalen, når de ønsker det, siger Erik Flyvholm, borgmester i Lemvig Kommune.

- Jeg tror, de fleste af os tænkte, at den ny færge ville blive en succes og en fordel for passagerer og vore kommuner, da vi besluttede at bygge den. Jeg tror også, det øgede fokus og den større indsats med at fortælle om vores kommuners mange attraktioner har hjulpet passagertallet op, siger Ulla Vestergaard, borgmester i Thisted Kommune.

Begge borgmestre er sikre på, at den ny færge og de nye kajanlæg til over 100 millioner kroner er en god og fremtidssikret investering til fordel for begge kommuner og de mange passagerer.

Hen over sommeren har færgen sejlet uden stop mellem 10 og 17 alle ugens syv dage. Sejlplanen, der begynder klokken 06.00 og slutter klokken 20.00, er holdt i de øvrige tidsrum.