Thisted Kommune har fået en ny beskæftigelseschef: - Der venter en stor og spændende opgave

Trine Engholm Christensen er blevet ansat som beskæftigelseschef i Thisted Kommune, efter hun har været konstitueret chef for området siden 1. januar.

19-08-2020Nyhed

Foto af Trine Engholm Christensen, der er ny beskæftigelseschef i Thisted Kommune.

Personen, der skal løfte opgaven med at skaffe ledige i job og sikre, at den rigtige arbejdskraft er til rådighed for virksomhederne i Thy, er fundet.
Trine Engholm Christensen er blevet ansat som ny beskæftigelseschef i Thisted Kommune.

Stillingen er ikke fremmed for Trine Engholm Christensen, der har siddet på pinden som konstitueret beskæftigelseschef siden januar 2020. Hun er glad for, at hun får lov til at fortsætte med at præge beskæftigelsesområdet i Thisted Kommune.

- Jeg synes, beskæftigelsesområdet er helt unikt, fordi det er fuldstændig afgørende for den enkelte - både socialt, økonomisk og sundhedsmæssigt - at være i job eller uddannelse. Samtidig er det afgørende for erhvervslivet, at der er den nødvendige arbejdskraft til rådighed, siger Trine Engholm Christensen.

Mogens Kruse Andersen, der er direktør for Teknik, Erhverv og Beskæftigelse i Thisted Kommune, er glad for, at Trine Engholm Christensen bliver på holdet.

- Med valget af Trine får vi en chef, som har en meget stor faglig indsigt og erfaring indenfor beskæftigelsesområdet. Hun sætter nye standarder for området og har samtidig øje for udvikling af medarbejdernes og lederteamets kompetencer, siger Mogens Kruse Andersen.

Fokus på den enkelte borger
Den nye beskæftigelseschef har ansvaret for beskæftigelsesområdet, der består af tre sektioner: Ydelser, Helbred og Ressourcer og Job og Uddannelse. Samlet set bliver hun chef for knap 150 ansatte.

Trine Engholm Christensen går til opgaven med en ambition om at have fokus på det enkelte menneske.

- Jeg tror ikke, vi kan køre noget ned over alle. Det handler rigtig meget om at være dygtig til at se individuelt på mennesker, og hvad de har brug for. Vi skal have et godt samarbejde, der ender ud i en plan for den enkelte, siger hun.

Flere års erfaring med beskæftigelsesområdet
Trine Engholm Christensen kender beskæftigelsesområdet godt, selvom hun oprindeligt er uddannet pædagog.

Inden hun blev konstitueret chef for beskæftigelse i Thisted Kommune, var hun sektionsleder for sektionen Job og Uddannelse under Jobcenter Thisted i fire år. Inden da var hun leder i Børne- og Familierådgivningen i Jammerbugt Kommune.

Hun har haft brug for al sin erfaring i tiden som konstitueret chef, der startede hårdt ud med nedlukning og coronakrise.

- Det var en prøvelse, fordi det var en tid, som ingen har prøvet før. Man kunne ikke spørge nogen til råds. Beskæftigelseslovgivningen blev suspenderet, og det stillads, vi plejer at have omkring os, var bare væk. Det var en uforudsigelig tid, siger Trine Engholm
Christensen.

Som i resten af landet var der mange i Thy, der mistede deres arbejde, og selvom antallet af ledige er faldet markant i Thisted Kommune igen, venter der en stor opgave.

- Den opgave er vi allerede i gang med at løfte. Under corona-nedlukningen valgte vi for eksempel at kontakte alle vores ledige og tilbyde hjælp og rådgivning. De vidste, at vi var der, og det, tror jeg på, har haft en effekt, siger Trine Engholm Christensen.

Trine Engholm Christensen tiltræder stillingen som ny beskæftigelseschef den 1. september 2020.

Kontaktinfo

Teknik og Erhverv

Administration, Plan og Miljø, Drift og Anlæg
Kirkevej 9
7760 Hurup
Telefon: 99 17 17 17
Fax: 99 17 21 54
E-mail: teknisk@thisted.dk

Beskæftigelse og Jobcenter Thisted
Skolegade 4C
7700 Thisted
Telefon 99 17 17 17

Erhverv
Skolegade 4C
7700 Thisted
Telefon: 99 17 17 00
E-mail: erhverv@thisted.dk