Butikker i Thisted Kommune kan spare op til 15-20 procent af energiudgiften

Thisted Kommune samarbejder med Thisted Handels- og Industriforening samt Landbo Thy om energiscreening og energirådgivning – til fordel for virksomhederne.

06-02-2020Nyhed

Peter, erhvervskonsulent i Thisted Kommune, og Michael fra Thisted Handels- og Industriforening har indgået et samarbejde om energiscreeninger til detailvirksomheder i Thy
Erhvervskonsulent i Thisted Kommune, Peter Brandt Larsen (t.v.), og handelschef Michael Vendelbo, THI, håber, at butikkerne i Thy vil tage imod tilbuddet om energiscreening og uvildig rådgivning. For det betaler sig. Foto: Thisted Handels- og Industriforening.

170 medlemmer af Thisted Handels- og Industriforening har lige nu en chance for at spare op til 15-20 procent af omkostningerne til elektricitet, vand eller varme.

Detailhandlen inviteres til at deltage i en energiscreening, der finder sted inden for de næste to-tre uger.

Screeningen indebærer rådgivning om, hvordan man kan spare på energiudgiften.

- Vi vil gerne styrke vores erhvervsliv og samtidig inspirere til at få fokus på, hvor der er mulighed for grøn omstilling, fortæller Peter Brandt Larsen, erhvervskonsulent i Thisted Kommune.

Det aktuelle tiltag udføres i tæt samarbejde med Michael Vendelbo, handelschef i Thisted Handels- og Industriforening.

- Jeg ser det som min fornemste opgave at skabe optimale forhold for medlemmerne, og kan jeg hjælpe dem til at spare op til 15-20 procent af elregningen, hjælper jeg dem samtidig med at opnå en bedre bundlinje, siger handelschefen.

Michael pointerer, at det koster uendelig lidt for butikkerne at være med i ordningen.

For virksomheder med 2-4 ansatte koster det 700 kroner at være med i energiscreeningen, og for virksomheder med 5-10 ansatte er der en egenbetaling på 1300 kroner.

Thisted Kommune betaler et tilskud på hhv. 300 og 1300 kroner til de to kategorier.

Energiscreeningerne i detailhandlen gennemføres 17. februar og 18. februar i Thisted samt 24. februar i Hurup og Hanstholm.

De gennemføres i samarbejde med en uafhængig energirådgiver, Simon Rude fra SRT Energirådgivning.

Udtryk for stærkt samarbejder


Initiativet er et udtryk for et stærkt samarbejde mellem erhvervsafdelingen og THI.
- Vi sidder i samme hus, og vi har hurtigt opdaget, at vi har samme agenda, når det gælder grøn omstilling, siger Peter Brandt Larsen.

- Det er gået utrolig nemt med at finde fælles fodslag. I sprang fra led 1 til 4 på få minutter. Det er samme oplevelse, jeg har hele vejen rundt med de forskellige afdelinger i Thisted Kommune. De er dedikerede til at hjælpe det lokale erhvervsliv, fortæller Michael.

Landbo Thy er også med i projektet, og der budgetteres med 25 screeninger inden for landbrug og industri inden for de næste 12 måneder. Screeninger inden for landbrug, serviceerhverv og industri aftales løbende.

Indsatsen er en direkte følge af Thisted Kommunes energi- og klimapolitik, hvis mål er at reduceres CO2 og styrke den grønne omstilling i erhvervslivet.


Kontaktinfo

Erhverv
Skolegade 4C
7700 Thisted
Telefon: 99 17 17 00

E-mail: erhverv@thisted.dk