UCN åbner teknisk uddannelse i Thisted

Unge i Thy-Mors får nu endnu en videregående uddannelse at vælge mellem, hvis de gerne vil læse videre i Thisted. Professionshøjskolen UCN har nemlig fået den endelige godkendelse i hus til at udbyde uddannelsen til produktionsteknolog via en såkaldt uddannelsesstation.

10-01-2020Nyhed

Produktionsteknolog

I forvejen udbyder UCN produktionsteknologuddannelsen i Aalborg. Forventningen er, at der årligt skal optages 20-25 studerende på den nye uddannelsesstation i Thisted, der åbner dørene til sommer.

- Vi har igennem længere tid undersøgt muligheden for at etablere uddannelsen i Thisted, og derfor er vi meget glade for, at vi efter en rigtig god proces nu er klar til at udbyde den til sommer. Vi har som professionshøjskole en vigtig opgave i forhold til at udbyde uddannelser i hele Nordjylland, og vi har sammen med Thisted Kommune og det lokale erhvervsliv kunnet se, at der er behov for en uddannelse som den her i lokalområdet, forklarer Peter Møller Pedersen, uddannelsesdirektør på UCN.

Uddannelsen til produktionsteknolog varer 2 år og vil være den eneste videregående tekniske uddannelse i Thy-Mors. Det vil især være unge fra de lokale ungdomsuddannelser, som forventes at søge ind på uddannelsen, særligt dem med en teknisk linje. Derudover kan uddannelsen være en god mulighed for tidligere medarbejdere fra f.eks. Oticon og Coloplast.

Afgørende for de unge og erhvervslivet


Hos Thisted Kommune er der stor begejstring over den nye uddannelsesmulighed, som både er til gavn for de unge og erhvervslivet, der efterspørger videregående teknisk arbejdskraft.

- Vi er utrolig glade for, at UCN nu lancerer produktionsteknologuddannelsen i Thisted. Uddannelsen har været efterspurgt længe af både de unge, som ønsker en videregående uddannelse med fokus på de mere tekniske elementer omkring en produktion, samt fra erhvervsdrivende, der ønsker en større viden og dybere forståelse for processerne, fortæller Ulla Vestergaard, borgmester i Thisted Kommune, og uddyber:

- Det er rigtig godt, at de unge nu kan begynde på uddannelsen og stadig bevare deres base i Thy, fordi de studerende både kan bevare en tæt tilknytning til deres lokalområde og samtidig have en tæt kontakt til de mange lokale virksomheder, som efterspørger deres arbejdskraft. Det kommer alle til gode, når de første produktionsteknologer er klar til at blive ansat i 2022.

Godt udgangspunkt


Produktionsteknologer arbejder primært med teknisk beregning, dokumentation, kvalitet og ledelsesopgaver inden for forskellige brancher; fra logistik over udvikling til produktion. Og det er der brug for hos en række af de lokale virksomheder, hvor opbakningen har været stor til den nye uddannelse.

Erfaringen fra Aalborg er også, at der er rift om de færdiguddannede produktionsteknologer. Derfor ser UCN’s uddannelsesdirektør i høj grad frem til at tage imod de første studerende til sommer.

- Vi har haft et virkeligt godt samarbejde med kommunen, erhvervslivet og de øvrige lokale uddannelsesinstitutioner, og der har været stor fælles opbakning til uddannelsen. Nu skal vi i arbejdstøjet og helt præcist planlægge, hvordan uddannelsen skal tilrettelægges.

Men der er ingen tvivl om, at vi vil prioritere højt at være fysisk til stede og synlige i lokalområdet og i samarbejdet med de lokale virksomheder, forklarer Peter Møller Pedersen.

Studerende på den nye uddannelsesstation kan tage det første år af uddannelsen på UCN’s adresse på Lerpyttervej i Thisted, hvor professionshøjskolen i forvejen udbyder fem andre uddannelser. På tredje semester skal en del af undervisningen foregå i Aalborg, mens den afsluttende praktik og opgave kan finde sted i en lokal virksomhed i Thy-Mors.

Ansøgere til uddannelsen kan søge i kvote 2 senest 15. marts eller kvote 1 senest 5. juli.

Kontaktinfo

Ledelsessekretariatet
Asylgade 30
7700 Thisted
Telefon: 99 17 17 17
lese@thisted.dk

Åbningstider:

Man. - ons.
08.00 - 15.00
Tors.
08.00 - 17.00
Fre. 08.00 - 15.00