Stor lyst til at bygge i Thy

Danmarks mest effektive byggesagsafdeling har fået 100 nye sager ind på tre uger – så nu lyder der en venlig henstilling til borgerne om at være en smule tålmodige.

01-07-2020Nyhed

Der er godt gang i hjulene i Thisted Kommune. Både virksomheder og private går i byggetanker. På bare tre uger i juni er der kommet over 100 byggesager ind. 

- Det er rigtigt godt, at der er så meget gang i byggeriet, siger sektionsleder i Byg og Byfornyelse, Kim Daniel Larsen.

Udover sager om nyt byggeri har kommunen fået ca. 150 lovliggørende byggesager ind i perioden før 1. juni, hvor der var frit lejde.

Der er altså nok at se til i Thisted Kommunes byggesagsafdeling, der for tredje år i træk ligger nummer ét i landet i en analyse fra Dansk Byggeri af, hvor effektiv og hurtig sagsbehandlingen er. Sektionslederen i Byg og Byfornyelse er meget stolt af medarbejderne.

- Det er fantastisk, at det er lykkedes for vores medarbejdere igen i år at sub-optimere i alle hjørner og afkroge af vores systemer og vores organisation, sådan at vi aldrig spilder tiden, siger Kim Daniel Larsen.

Han peger på, at det især er samspillet med borgerne, der har været en stor, medvirkende årsag til de gode sagsbehandlingstider.

- Vi har været gode til at forventningsafstemme med borgerne inviteret ind til forhåndsdialog, og det har mange taget positivt imod.

Kim Daniel Larsen peger blandt andet på, at borgere og rådgivere er hurtige og villige til at tilpasse projekterne til loven, så projekterne ikke går i stå. 

- Borgernes indstilling fortjener ros. Det gør det så meget nemmere at være sagsbehandler, lyder det fra sektionslederen.

I forsøget på at holde sagsbehandlingstiden nede i en tid med mange sager indfører Byg og Byfornyelse i en kort periode frem til 1. august begrænset telefonkonsultation. Alle vil dog være klar til at besvare spørgsmål på telefonen fra kl. 8-9 alle dage og desuden kl. 15-17 om torsdagen.

Hvad er det bedste råd, du kan give borgere der har travlt med at få en sag igennem? - Det allervigtigste er, at man får helt styr på det materiale, der skal indsendes. Altså at sagen er fuldt belyst. Brug kommunens hjemmeside. Der kan du finde al den vejledning, du har behov for, siger Kim Daniel Larsen.

- Derudover håber vi, at man som borger vil være tålmodig og vente lidt med at rykke for svar på sagerne lige nu. Vores sagsbehandlere arbejder hårdt for at få så mange tilladelser ud som muligt inden ferien, men der går lidt længere tid end normalt, erkender sektionslederen.

Kontaktinfo

Plan og Miljø
Kirkevej 9
7760 Hurup
Telefon: 99 17 17 17

E-mail:
BBR: bbrkontoret@thisted.dk 
Plan: plan@thisted.dk
Miljø: miljo@thisted.dk
Lokal udvikling: lokal@thisted.dk

Telefontider:

Mandag - fredag 08.00 - 10.00
Torsdag  15.00 - 17.00