Åbent for indendørs besøg på bosteder og bofællesskaber

Fra i dag onsdag er der igen åbnet op for, at pårørende kan komme på indendørs besøg på Thisted Kommunes sociale bosteder og bofællesskaber.

24-06-2020Nyhed

Social- og Indenrigsministeriet har fra onsdag d. 24. juni ophævet det forbud, der har været mod indendørsbesøg på sociale bosteder, som følge af coronapandemien. Det betyder, at du nu også kan komme på indendørs besøg på alle de kommunale bosteder og bofællesskaber i Thisted Kommune. At ophæve forbuddet er en del af den plan om yderligere genåbning (fase 2) af samfundet, som Regeringen og de øvrige partier er blevet enige om.

- Tiden med restriktioner på besøg har uden tvivl været hård for mange beboere og pårørende, og selv efter vi har haft muligheden for udendørs besøg, har hverdagen set anderledes ud for mange af vores beboere og for de socialt udsatte. Derfor glæder det mig, at vi nu kan åbne endnu mere op for besøgsmulighederne, siger Ida Pedersen, formand for Social- og Sundhedsudvalget i Thisted Kommune.

Det er ikke kun de pårørende og beboerne selv, som ser frem til en mere normal tilstand. Det forklarer social- og sundhedsdirektør Tue von Påhlman:

- Både vores ledere og alle vores medarbejdere på socialområdet ser uden tvivl også frem til, at tingene nu nærmer sig en mere normal tilstand igen. For dem har tiden med corona også været en udfordring, hvor vi har alle sammen har skulle vænne os til de ændrede tilstande med coronarestriktionerne. Men nu ser vi frem til at åbne dørene igen, og byde de pårørende inden for på bostederne og i bofællesskaberne.

Sundhedsfaglige retningslinjer bliver fortsat fulgt

Selvom muligheden for besøg på denne måde igen bliver normale, er det dog fortsat nødvendigt at tage hensyn til risikoen for smitte og følge sundhedsmyndighedernes retningslinjer for håndtering af COVID-19. Det betyder at du som besøgende stadig skal overholde en række regler og retningslinjer, herunder at:

  • Holde afstand
  • Undgå håndtryk, kindkys og kram
  • Vaske hænder ofte eller brug håndsprit
  • Hoste og nyse i dit ærme
  • Blive hjemme, hvis du er syg

Der vil desuden stadig være en ekstra opmærksomhed på rengøring af beboernes værelser og i fællesarealerne.

Hvis du ønsker at planlægge et besøg på et bosted eller i et bofællesskab, så kontakt lederen.

Se oversigten over socialområdets institutioner

Kontaktinfo

Handicap og Socialpsykiatri
Asylgade 30
7700 Thisted
Telefon: 99 17 19 20
E-mail: social@thisted.dk