Nemt at bevæge sig rundt i Klitmøller og Vorupør i sommer

Thisted Kommune organiserer rullende busdrift dagligt tre gange i timen. Det er gratis at køre med de små shuttlebusser.

26-06-2020Nyhed

Shuttlebus illustration

Feriegæster og fastboende kan springe på en shuttlebus i de to vigtigste turistbyer i Thy – hver 20. minut hver dag fra 29. juni og seks uger frem. Illustration: Kristine Frøkjær

Kommer du til Klitmøller og Vorupør i løbet af skolernes sommerferie, kan du nemt og hurtigt komme ned til stranden eller rundt i byen. 

Med bilen parkeret i udkanten af byerne minimeres risikoen for p-stress og skrigende børn på bagsædet.

I Klitmøller opfordres du til at stille bilen ved Splittergab og derfra stige på en shuttlebus.

I Vorupør kan bilen parkeres i den nordlige ende af Hawblink, hvorfra shuttlebussen afgår.

Busserne kommer til at køre i rullende sløjfer cirka hver 20. minut fra kl. 10 til 20 hver eneste dag fra 29. juni og seks uger frem.

Baggrunden for initiativet er, at der har været trængsel og trafikkaos i de to kystbyer de seneste turistsæsoner. Derfor har der været et politisk ønske om at finde en mulighed for ”grøn mobilitet”, og en projektgruppe under Drifts- og Anlægsafdelingen har i nogle uger arbejdet på den praktiske tilrettelæggelse og markedsføringen af det nye tiltag.

Således er der lavet en rute i Klitmøller med 14 stoppesteder, og i Vorupør er der 10 stoppesteder.

- Vi kørte simpelthen rundt for at se, hvor det kunne give mening at lave ruten, og hvor det ville være relevant at stige på og af, fortæller Tina Thomsen og Ulla Nielsen fra projektgruppen.

Med en rutelængde på cirka 8 km i hver by er det muligt at køre en rundtur på 20 minutter.

Dennis Pedersen og Lea Jull Bagger Christensen fra anlægsteamet har også været en del af projektgruppen. Lea har arbejdet med at få fremstillet logo, flyers, skilte, postkort – og en lille animationsfilm i samarbejde med reklamebureauet Vizuall.

Der bliver sat store skilte op ved indfaldsvejene og stoppestederne, og foldere lægges ved lokale sommerhusudlejere og købmænd. I projektgruppen er man klar over, at det for den almindelige turist og surferen vil kræve en adfærdsændring, da der typisk har været en tradition for at benytte privatbilen frem til den aktivitet, man har for øje. 

- Vi er meget spændt på, hvor meget ordningen kommer til at blive brugt. Vi håber, at de lokale og sommerhusgæsterne også vil stige på bussen frem og tilbage til stranden, når det nu er gratis. Det er nemt, måske især for dem med små børn, og så slipper de også for sand i bilen, siger Lea Bagger Christensen.

Det vil fortsat være muligt at benytte egen bil i kystbyerne – og for eksempel vil det være muligt for surfere i Klitmøller at køre til området ved Hummerhuset og læsse deres grej af, hvorefter de kan køre ud til Splittergab og parkere for at tage bussen. Som fastboende eller sommerhusgæst er man også meget velkommen til at springe på bussen, hvor og hvornår det passer.

Se ruteplanen for Klitmøller med 14 stoppesteder.

Se ruteplanen for Vorupør med 10 stoppesteder.

Hent flyer-beskrivelse til print - DK/GB/DE

FAKTA
Thisted Kommune bruger 500.000 kr. på projekt ”Grøn mobilitet”

Efter en licitation er det afgjort, at Hanstholm Turistbusser skal betjene ruterne

Shuttlebusserne har en kapacitet på 19 personer

Kunstner Kristine Frøkjær har stået for at fremstille logo, og kommunens egne servicemedarbejdere har stået for produktionen af informationsskilte.

Kontaktinfo

Plan og Miljø
Kirkevej 9
7760 Hurup
Telefon: 99 17 17 17

E-mail:
BBR: bbrkontoret@thisted.dk 
Plan: plan@thisted.dk
Miljø: miljo@thisted.dk
Lokal udvikling: lokal@thisted.dk

Telefontider:

Mandag - fredag 08.00 - 10.00
Torsdag  15.00 - 17.00