Frivillige hjælpetilbud

En række frivillige organisationer står klar med hjælp i den helt ekstraordinære situation, som Thisted Kommune befinder sig i. En af organisationerne er Røde Kors.

10-11-2020Nyhed

Skrevet i samarbejde med Røde Kors

Tilbud til minkavlere og familier

Røde Kors tilbyder minkavlere og deres familier en støttende samtale over telefonen med en psykosocial rådgiver. At befinde sig i en pludselig ændret livssituation, kan for mange mennesker opleves meget utrygt og stressende. Rådgiveren er vant til at tale med mennesker, der står i en svær situation. Tilbuddet aktiveres ved at ringe til Røde Kors Parat netværk på tlf. 3529 9660 mellem kl. 10-14 alle dage. Borgeren vil efterfølgende blive ringet op en rådgiver indenfor ca. 24 timer.

SnakSammen.dk

”SnakSammen” er et tilbud om en samtale, der foregår på et videolink. Den, man taler med, er en Røde Kors frivillig, som kan sidde hvor som helst i landet. Vedkommende er blot et medmenneske, der har lyst til at mødes og snakke med andre mennesker. Det giver et særligt nærvær at kunne se den anden i øjnene, smile og vinke til hinanden, og det giver et ligeværd at kigge ind i hinandens stue, når man mødes.

Det er meget let at få en snak. Man skal blot gå ind på www.snaksammen.dk, oprette sig som bruger og booke en tid.

Parat hjælpenetværket

Parat hjælpenetværket tilbyder hjælp til personer til alle med behov kan få en hjælpende hånd til fx indkøb, medicinafhentning og hundeluftning. Netværket består af frivillige hjælpere, som har meldt sig og står parate til at hjælpe udsatte borgere i deres lokalområde her-og-nu. Siden vi startede i marts har mere end 1.900 personer fået hjælp i gennem netværket. Har man brug for hjælp, kan man ringe til Røde Kors på: 3529 9660. Her sidder frivillige klar ved telefonerne og finder hjælpere i lokalområdet, som kan træde til. 

Telefonerne er åbne hverdage mellem kl. 10-14, og lukket i weekenderne samt på helligdage.

Læs mere om Parat-hjælpenetværket hos Røde Kors

Tilbud til familier

For sårbare familier kan denne tid være særdeles udfordrende, utryg og konfliktfyldt. Sårbare familier kan gennem Røde Kors blive matchet med en ”frivillig familieven på afstand”. Den frivillige familieven støtter familien gennem telefonsamtaler, videosamtaler og gåture i det omfang det er muligt. Mange familier rækker ud efter en frivillig familieven, fordi familien kan føle sig isoleret og har behov for en voksen til at tale med og har behov for støtte og hjælp til at skabe ro og overblik. Røde Kors forsøger at matche frivillige og familier fra samme geografiske område, så der er mulighed for at forløbet kan fortsætte efter Corona, hvis der er et gensidigt ønske om det.

Familier og samarbejdspartnere – fx en socialrådgiver - kan kontakte Røde Kors for en familieven her:
Få en frivillig familieven

Tilbud til voldsramte

Volden i hjemmene er eskaleret under Coronakrisen. Mange kvinder, der flytter fra et krisecenter, står alene uden netværk og nogen at tale med. ”Q-net” er Røde Kors’ tilbud til kvinder, der er flyttet fra en voldelig partner. Vi tilbyder nu, at kvinderne kan få en ”Q-ven på afstand”, som de kan tale med over telefonen. En Q-ven kan hjælpe med at tale om det, der er svært, det der fylder lige nu – og afhjælpe følelsen af ensomhed. Vi tilbyder særligt Q-ven afstand til kvinder, der ikke kan deltage i vores fysiske netværk.

Du kan få en Q-ven ved at skrive til Røde Kors - læs mere om Q-ven hos Røde Kors 

Tilbud til unge

Ungdommens Røde Kors tilbyder ”Ung På Linje”, som er et online uforpligtende og anonymt samtaletilbud for unge mellem 13-30 år. Unge kan ringe ind eller chatte og tale om lige det de har lyst til. Ung på linje nås på 7012 1000 eller på chat.

Læs mere om tilbuddet til Unge - "Ung på Linje" 

Kontaktinfo

Ledelsessekretariatet
Asylgade 30
7700 Thisted
Telefon: 99 17 17 17
lese@thisted.dk

Åbningstider:

Man. - ons.
08.00 - 15.00
Tors.
08.00 - 17.00
Fre. 08.00 - 15.00