Coronatest: Mobile testcentre i Hurup og Hanstholm

Det mobile testcenter kommer nu til Hanstholm og Hurup i et forsøg på at få inddæmmet og opsporet smitte med corona. Alle borgere, der skulle have de mindste symptomer eller bekymringer for smitte, opfordres til at lade sig teste. 

26-10-2020Nyhed

Læge i beskyttelsesdragt poder en patient for corona. Foto: Region Nordjylland
Foto: Region Nordjylland

Smittetrykket i Thy er stigende, og det får nu Region Nordjylland til at tilbyde coronatest i Hurup og Hanstholm, i samarbejde med Thisted Kommune. Der er tale om et pop-up tilbud, der laves af den mobile testenhed under regionen.

Tirsdag d. 27. okt. kan borgerne i Hanstholm og omegn derfor få lavet coronatest, mens borgere i Hurup og omegn kan få lavet det torsdag d. 29. okt., begge dage mellem kl.10.00 og kl. 17.00. Det er ikke nødvendigt at bestille tid eller have talt med en læge, før du lader dig teste.

I Hanstholm bliver der oprettet et mobilt testcenter på genbrugscentret, hvor den nye administrationsbygning midlertidigt bliver indrettet som testområde. Adressen er Industrivangen 20, 7730 Hanstholm. I Hurup bliver det i den gamle stationsbygning, også tidligere turistkontor, hvor der bliver oprettet testfaciliteter. Her er adressen Jernbanegade 7, 7760 Hurup Thy. Begge steder vil der være tale om en tydelig afmærkning og isolerede lokaler, sådan at almindeligt besøgende ikke risikerer at blive smittede.

- De mobile teststeder i Hurup og Hanstholm er endnu en måde, vi forsøger at få styr på coronasmitte i Thy. Ved at opfordre og tilbyde, at endnu flere har nem adgang til at blive testet, håber vi, at mange vil benytte sig af muligheden. Og selvom vi tester flere og derved måske får et større smittetryk, er test alfa og omega for at få inddæmmet spredningen af virus, forklarer Tue von Påhlman, direktør for social og sundhed.

Og borgmester Ulla Vestergaard er enig med direktøren:

- Vi har siden efterårsferien set en stigning i antallet af smittede, både i Thy og på landsplan. Det fik regeringen til at indføre flere restriktioner i fredags, men her i Thy har vi altså også brug for en mulighed for at teste, tæt på hvor borgerne er. Særligt efter vi også har set en række minkfarme omkring Hanstholm med smittede besætninger. Med pop-up mulighederne i Hurup og i Hanstolm håber jeg derfor, at endnu flere borgere vil lade sig teste, uanset om de har milde, svære eller slet ingen symptomer.

Hvem kan blive testet?

Voksne og børn over 2 år uden eller med milde symptomer kan blive testet, uden først at have en henvisning fra egen læge eller lægevagten og uden først at bestille tid. Milde symptomer er f.eks. feber, løbenæse, ondt i halsen, synkebesvær, tør hoste, let hovedpine eller træthed. Personer med milde symptomer bliver testet samme sted som personer uden symptomer.

- Personer, der har svære symptomer, er også velkomne til at komme og lade sig teste. Men har du behov for at tale med en læge, skal du kontakte din egen læge, afslutter Tue von Påhlman.

Husk også at bære mundbind under besøget. Husk desuden at medbringe dit sundhedskort.

Du kan fortsat bestille tid til at blive testet på testcentret ved sygehuset i Thisted. Det gør du på www.coronaprøver.dk, hvor du også kan bestille tid uden en lægehenvisning, hvis du har milde symptomer.

Læs mere på Region Nordjyllands hjemmeside

Information regarding coronatest for foreigners

Informationen Coronatesten in Deutsch

Kontaktinfo

Ledelsessekretariatet
Asylgade 30
7700 Thisted
Telefon: 99 17 17 17
lese@thisted.dk

Åbningstider:

Man. - ons.
08.00 - 15.00
Tors.
08.00 - 17.00
Fre. 08.00 - 15.00