Thisted Kommune åbner døren til IT Match Event

Picca Automation A/S, der har en afdeling i Thy, kom i dialog med over 40 studerende ved et virtuelt arrangement for nyligt på Aalborg Universitet.

18-09-2020Nyhed

Picca Automation A/S arbejder blandt andet med styring til produktionsanlægget hos Stauning Whisky.
Intet slår det fysiske møde med de unge studerende. Men det virtuelle møde viste sig at være en rigtig god erstatning. Det levede fuldt op til vores forventninger, fortæller Mathias Gøtzsche (t.v.), der sammen med kollegaen Henrik Grosen havde tilrettelagt den virtuelle stand på IT Match eventet, hvor de fremhævede nogle af de spændende projekter, som Picca Automation A/S arbejder med – blandt andet har de leveret styring til produktionsanlægget hos Stauning Whisky. Privatfoto

- Det gik godt. De studerende var engagerede, og vi formåede faktisk at holde de fleste af dem i vores rum indtil slutningen af programmet.

Mathias Gøtzsche er ansat i marketingafdelingen hos Picca Automation A/S. Sammen med sin kollega Henrik Grosen havde han tilrettelagt virksomhedens deltagelse i en IT Match Event på Aalborg Universitet onsdag 16. september.

På grund af Corona-situationen blev det i år afviklet som et virtuelt event. 14 virksomheder – heriblandt Danfoss, KMD og Logimatic – fik mulighed for at holde en salgstale på hver et minut i det fælles møderum i den tekniske platform, ”Zoom”. Her deltog alle 170 studerende.

Herefter havde hver virksomhed sit eget virtuelle mødelokale, som de studerende kunne besøge.

Mathias Gøtzsche fortæller, at hvert loop havde et cirka 20 minutters program med præsentation af virksomheden. Derefter kunne de studerende stille spørgsmål – og der var plads til dialog.

- De spurgte meget ind til, hvordan det er at være nyansat. De ville gerne være sikre på, at de bliver sat i arbejde, så deres kompetencer kan komme i spil.

Samarbejde skal skabe kontakt mellem virksomheder og studerende
Picca Automation A/S efterspørger blandt andet kompetencer inden for software og programmering. Det er en virksomhed med 100 ansatte – og afdelinger i Silkeborg, Søborg, Troldhede og Thisted. Der er løbende 2-3 praktikanter, og disse bliver ofte fastansatte bagefter.

Synlighed og kendskab er nogle af de åbenlyse gevinster ved at deltage i messer og events for studerende.

- Vi kan godt lide at møde de kommende praktikanter og medarbejdere på den her måde. Det giver os mulighed for at komme i dybden med kompetencerne og præsentere de unge for de spændende projekter, som vi arbejder med, siger Mathias Gøtzsche.


For eksempel er det Picca Automation, der har lavet styringen til produktionsanlægget hos Stauning Whisky. Ved årets IT Match Event blev mulighederne i Thy fremhævet.

- Vi slog et slag for Thisted og fortalte lidt om afdelingen dér, hvor vi har seks medarbejdere, fortæller Mathias Gøtzsche.

Det er Thisted Kommunes erhvervsafdeling, der har sikret Picca adgang til årets IT Match Event, takket være kommunes samarbejdsaftale med Aalborg Universitet, der netop er blevet forlænget.

- Det glæder mig at høre, at Picca har haft en god oplevelse med at deltage i arrangementet. Hensigten med vores aftale med universitetet er netop at give virksomheder adgang til at forskellige events og messer i løbet af året, sådan at de har mulighed for at gøre sig lækre over for de studerende, siger erhvervskonsulent Christian Volmer Nielsen.

Kontaktinfo

Teknik og Erhverv

Administration, Plan og Miljø, Drift og Anlæg
Kirkevej 9
7760 Hurup
Telefon: 99 17 17 17
Fax: 99 17 21 54
E-mail: teknisk@thisted.dk

Beskæftigelse og Jobcenter Thisted
Skolegade 4C
7700 Thisted
Telefon 99 17 17 17

Erhverv
Skolegade 4C
7700 Thisted
Telefon: 99 17 17 00
E-mail: erhverv@thisted.dk  

Opdateret 18-09-2020