Fortsat lave smittetal i Thy

Efter et mindre udbrud af corona ved en træningsenhed på et plejecenter i Thy, er smittetallene nu tilbage på lavt blus. Det nuværende tryk siger 5 pr. 100.000 indbyggere de seneste 7 dage, og det ser ud til at ligge stabilt.

28-09-2020Nyhed

Der er igen åbnet op for, at borgere kan komme til genoptræning i sektionen Træning og Rehabilitering på Dragsbækcentret i Thisted. På Hurup skole er elever og lærere vendt tilbage til undervisningen. Det sker, efter at både medarbejdere, beboere på centret, samt en række borgere, er testet negative for corona. Det samme gælder for Hurup Skole, hvor et udbrud tidligere på måneden førte til isolation af to elever og en lærer.

Begge steder er både medarbejdere, elever, beboere og andre blevet testet løbende, og alle steder er prøvesvaret negativt. Både i første omgang og i den test, man skal tage som nær kontakt efter seks forløbne dage. Det vil sige, at der ikke er kommet flere nye konstaterede smittetilfælde på de to steder i Thy.

Tal fra Statens Serum Institut viser, at der de sidste syv dage kun har været to nye konstaterede tilfælde. Det giver en samlet incidens på 5, og en smitteprocent på 0,14%. Det bringer Thisted Kommune i bunden af listen over smitte med COViD-19 virus, på linje med Lemvig og Skive kommuner samt en række øer. 1)

- Dermed er smittekæden blevet brudt ved, at folk har handlet ansvarligt, har ladet sig teste og isolere efter behov, imens de ventede på svar. Det glæder mig rigtigt meget, forklarer Anne Fink, chef for Ældre og Sundhed.

Dette bekræfter chef for Undervisning og Fritid, Per Overgaard, også:

- Hurup Skole har den seneste måned håndteret to smittekæder, der begge nu er brudt. Skolen har været i et godt samarbejde med Styrelsen for Patientsikkerhed om at opspore de nære kontakter, og om at sende elever og medarbejdere i isolation og til test.

- Det arbejde ser altså nu ud til at have båret frugt, afrunder Per Overgaard.

1)
Tal fra Statens Serum Institut corona-dashboard på https://experience.arcgis.com/experience/aa41b29149f24e20a4007a0c4e13db1d mandag d. 28. september kl 14.30

Kontaktinfo

Ledelsessekretariatet
Asylgade 30
7700 Thisted
Telefon: 99 17 17 17
lese@thisted.dk

Åbningstider:

Man. - ons.
08.00 - 15.00
Tors.
08.00 - 17.00
Fre. 08.00 - 15.00