Snigpremiere på indvielsen af Thyhallen

Første del af det store byggeprojekt ved Thyhallen skrider planmæssigt frem. Allerede mellem jul og nytår skal de nye faciliteter i brug.

08-12-2021Nyhed


Tag med på en rundtur i den nye "Thyhallen" som er klar til at Mors-Thy Håndbold den 30. december før første gang i omkring et år spiller ligakamp på hjemmebanen i Thy.


Efter næsten et år uden Bette Balkan på lægterne i Thy og håndboldopgør på hal-gulvet, så kan Mors-Thy Håndbold nu snart igen underholde klubbens tilhængere på hjemmebanen i Thisted.

Byggeriet af den første etape af det nye “Center for Sundhed – Thyhallen" er så tæt på at være færdigt, at der nu er snigpremiere på indvielsen. Det sker den 30. december, når håndboldherrerne fra Mors-Thy tørner ind i Lemvig Thyborøn i en særdeles vigtig kamp i den bedste danske herreliga.

- Vi glæder os rigtigt meget til at komme tilbage på hjemmebanen i Thisted og tage de nye og moderne faciliteter i brug. Der kommer altid rigtigt mange og bakker op, når vi spiller i Thyhallen, og den er kendt for en helt vild intens stemning, fordi publikum sidder ganske tæt på banen. Den stemning skal vi have fundet frem i den nye centerhal, hvor der nu er plads til endnu flere, siger Hans Peter Jarl Madsen, direktør i Mors Thy Håndbold om den kommende kamp-premiere.


Væggen i den ene ende af centerhallen kan nu hejses op og der kan køres en mobiltribune til 420 tilskuere på plads. På den anden side af væggen er der etableret en ny aktivitetshal.

Hans Peter Jarl Madsen glæder sig samtidig over, at første etape af byggeriet også betyder bedre faciliteter til de sponsor- og erhvervsarrangementer klubben har for spisende gæster i forbindelse med kamp:

- Det giver nye og andre muligheder, som vi ser meget frem til at tage i brug, siger håndbolddirektø-ren.

Mere plads og nye muligheder
Med etape 1 af byggeriet i Thyhallen står ombygningen af den tidligere centerhal helt færdig. Der er i tilknytning til centerhallen, etableret en ny aktivitetshal, der fx kan bruges til håndboldklubbens erhvervsarrangementer, men også kan bruges af mange sportsgrene og til andre aktiviteter. Via en hejsevæg kan aktivitets-hallen kobles på centerhallen, og den nye mobile tribune med plads til 420 ekstra tilskuere kan køres frem.

- Den flerfunktionalitet der er tænkt ind i byggeriet betyder, at vi har fremtidssikret Thyhallen og skabt mulighed for, at stedet kan danne ramme for mere og andet end store kampe og stævner. Vi ser frem til, at det bliver en hjemmebane, hvor thyboerne kan mødes om mange forskellige arrangementer, siger Esben Oddershede, der er formand for den politiske styregruppe bag projektet.


Håndværkerne er i øjeblikket ved at lægge sidste hånd på springgrav og trampoliner i det nye spring-, bevægelses- og motorikcenter som også er en del af etape 1 i byggeriet af "Center for Sundhed - Thyhallen".

Klar til indvielse
Etape 1 indeholder også en ny tilskuerbalkon i centerhallen og et nyt spring-, bevægelses- og motorikcenter. Alt sammen ventes at være klar til thyboerne og indvielse i begyndelsen af det nye år.

- Forudsat at corona-epidemien ikke sætter begrænsninger, så er det planen at holde indvielse i januar. Vi håber alle kan være med og se og opleve de muligheder, vi nu har fået her, siger Esben Oddershede.

Politikerne i kommunalbestyrelsen besluttede i august i år at bevilge penge til næste etape af byggeriet omkring Thyhallen i projektet ”Center for Sundhed – Thyhallen” som i alt er delt op i tre etaper.
Anden etape er en ombygning af det eksisterende foyerområde, omklædningsfaciliteterne og det nye sundhedscenter, og tredje etape handler om at skabe nye bevægelsesrum på udearealer.

Thisted Kommune investerer i alt godt 100 millioner kroner i det samlede projekt. Lokale og Anlægsfonden støtter de kommende to etaper med i alt otte millioner kroner.

Kontaktinfo

Ledelsessekretariatet
Asylgade 30
7700 Thisted
Telefon: 99 17 17 17
lese@thisted.dk

Åbningstider:

Man. - ons.
08.00 - 15.00
Tors.
08.00 - 17.00
Fre. 08.00 - 15.00