Der bliver fortsat vaccineret på højtryk i Region Nordjylland

Den næste gruppe af borgere, som får tilbudt coronavaccinen, hedder de 85-årige. De borgere, der får tilbudt vaccinen, får direkte besked i deres e-Boks eller med almindeligt brev. Vaccinen bliver givet mandag d. 8. februar i Thyhallen i Thisted.

02-02-2021Nyhed

I denne uge begynder indsatsen med at give 2. vaccinationsdosis til de borgere som er over 65 år, og der både modtager personlig pleje og praktisk hjælp, samt til sundhedspersonalet. Samtidig tilbydes 3000 borgere i gruppen 85+ vaccination med Moderna-vaccinen.

I Thisted Kommune betyder det konkret, at 279 borgere med fødselsåret 1931 eller tidligere, samt enkelte fra året 1932, vil modtage et brev med vaccinetilbuddet. Dermed er der taget hul på tredje gruppe borgere, som bliver tilbudt vaccinen, ifølge Sundhedsstyrelsens vaccineplan. I og med, at der ikke modtages doser til alle grundet leveranceforsinkelserne, bliver vaccinen tilbudt i etaper.

- Det glæder mig, at vi nu kommer til at vaccinere endnu bredere i Thy, når de ældre i gruppen 85+ bliver tilbudt vaccinen, siger Tue von Påhlman, direktør for social og sundhed.

Du får brev, hvis du er i målgruppen

De borgere, som nu får tilbud vaccinen, får et brev fra Sundhedsstyrelsen. Desuden kommer kommunen til at ringe til hver enkel borger for at høre, om vedkommende ønsker hjælp til at blive transporteret til Thyhallen.

- Hvis du får et brev, så får du tilbudt vaccinen. Hvis du ikke får et brev, så er du ikke med i denne omgang. Vi kommer desuden til at ringe til hver enkel borger for høre, om vi skal hjælpe med at sikre transport til Thyhallen, så hvis man har gangbesvær eller andre skavanker, stadig kan sige ja tak til tilbuddet, forklarer Gitte Frøkjær, som er leder af Borgerservice.

Hun tilføjer:

- I de tilfælde hvor vi bestiller transporten, kommer vi samtidigt til at bestille klokkeslættet for borgerne den 8. februar, så vi kan få lavet aftalerne med vores taxi- og busselskaber.

Hvis man ønsker hjælp til transporten skal man ringe til Borgerservice.

Regionen prioriterer de vacciner, der er til rådighed

Imens sundhedspersonalet og borgere, der har fået 1. stik, alle bliver vaccineret for 2. gang med Pfizer/BioNTech-vacciner, er det vaccinen fra firmaet Moderna som kommer i kanylerne til de 85+ årige.

Region Nordjylland kender endnu ikke den endelige mængde af Pfizer/BioNTech-vacciner, der leveres i uge 5, men regionen forventer at få en levering Pfizer/BioNTech-vacciner, der svarer til 6.300 doser. Derudover får regionen 6000 doser af Moderna-vaccinen.

Moderna-vaccinerne skal i Region Nordjylland gå til 3000 borgere i målgruppen af 85+. Halvdelen af doserne reserves dermed til, at denne gruppe borgere kan få begge stik med Moderna-vaccinen.

- Der er intet, vi hellere vil, end at sætte gang i at vaccinere endnu flere, men med den begrænsede mængde af vacciner, vi har til rådighed, er vi nødt til at prioritere Pfeizer/BioNTech-doserne til at have doser nok til de personer, der har fået 1. stik. På samme måde har vi prioriteret, at borgere, der nu får Moderna-vaccinen, også kan få 2. stik med denne vaccine, siger Jan Nybo, overlæge og chef for Covid-19 test og vaccination, Region Nordjylland.

Vaccinationerne med 2. dosis kommer til at foregå på de 22 decentrale vaccinationssteder, hvor borgerne modtog deres 1. dosis.

Vaccinationerne med 1. dosis af Moderna-vaccinerne kommer til at foregå ét sted i hver af de 11 nordjyske kommuner

Kontaktinfo

Ældre og Træning
Asylgade 30
7700 Thisted
Telefon: 99 17 19 20

Træning og Rehabilitering
Social-, Sundhed- og Kulturforvaltningen
Simons Bakke 37
7700 Thisted
Telefon 99 17 19 82
E-mail: traening@thisted.dk

Visitation og hjælpemiddeldepot
Industrivej 5
7700 Thisted
Telefon: 99 17 19 10
E-mail: visitation@thisted.dk


Åbningstider:

Mandag - onsdag   
08.00 - 15.00
Torsdag 08.00 - 17.00
Fredag 08.00 - 13.00

Telefontider:

Mandag - onsdag   
08.00 - 15.00
Torsdag 08.00 - 17.00
Fredag 08.00 - 13.00