11.000 pas skal byttes rundt: - Vi er klar til den store opgave

Der er fejl på op mod 11.000 pas i Thisted Kommune. Og Thisted Kommune er ikke alene om den store opgave, det bliver at skifte passene ud. Overalt i landet er kommunerne gået i gang. Ombytningen er gratis, men kræver, at du bestiller tid i Borgerservice.

23-02-2021Nyhed

Fejlen er ifølge Rigspolitiet en it-fejl, der har gjort at fingeraftryk i pas udstedt mellem 2014 og 2017 er blevet byttet om. Derfor er Borgerservice gået i gang med den omfattende opgave at kontakte alle borgere, der har fået nyt pas i perioden, og bedt dem om at tjekke deres pas.

- Vi er gået igang med at sende brev til borgere i deres e-Boks. I brevet beder vi dem om at tjekke deres pas på www.nytpas.dk, og så ellers bestille tid hos os hvis der viser sig at fejl i passet, forklarer Gitte Frøkjær, leder af Borgerservice og uddyber:

- Det er en stor og omfattende opgave, som vi er gået i gang med, men vi er helt klar til det. Det vigtigste er faktisk, at man bestiller tid - det er den eneste måde, vi kan sikre, at der ikke kommer for mange ind på en gang. Det er også måden, hvorpå vi bedst kan holde afstand til hinanden og sikre, at ombytningen sker på den mest coronasikre måde. 

Over hver 3. borgers pas har fejl

Med op til 11.000 pas med fejl, og 37.864 borgere1 over 12 år i Thisted Kommune, er det over hver 3. borger, der skal have byttet sit pas. 12 år er grænsen for, hvornår du skal have biometriske data i dit pas - altså fingeraftryk. 

Borgerservice opfordrer derfor også til, at du booker en tid hurtigst muligt efter, at du har fået brevet. Det er dog vigtigt at understrege, at dit pas stadig er gyldigt selvom der er fingeraftryksfejl på det. Men det kan, ifølge Rigspolitiet, altså give problemer i flere lande i fremtiden.

- Og selvom vi ikke kan rejse nogle steder lige nu, kan det jo gå hen og blive aktuelt senere på året. Derfor er der heller ingen grund til at vente, hvis du vil have et nyt pas inden sommerferien, afslutter Gitte. 

Sådan gør du

  1. Tjek, om dit pas er blandt dem med fejl, på www.nytpas.dk
  2. Hvis der er fejl i dit pas, bestiller du tid i Borgerservice på https://selvbetjening.kubedata.dk/thisted-pasombytning/tidsbestilling?anonym=true
  3. Mød op i Borgerservice på det aftale tidspunkt og husk at medbringe dit gamle pas.
  4. Vi genbruger dit foto, men tager nye fingeraftryk
  5. Vi sender dit nye pas med posten, når det er klar
1. Kilde: Danmarks Statistik: https://bit.ly/3aKmq41

Kontaktinfo

Borgerservice
Asylgade 30
7700 Thisted
Telefon: 99 17 17 17
Bestil tid i borgerservice

Åbningstider:

Mandag-onsdag              
Torsdag
Fredag
10-14:30
10-17:00
10-12:00


Telefontider:

Mandag - onsdag       08.00 - 15.00
Torsdag                     08.00 - 17.00
Fredag                       08.00 - 13.00