Valgplakaterne får nyt liv efter en tur i lygtepælene

De mange valgplakater, der lige nu hænger over hele Thy, sendes til miljøvenligt genbrug, når de igen er pillet ned.

10-11-2021Nyhed


På genbrugscentrene i Thisted kommune kan partierne og kandidaterne efter valget sortere valgplakaterne af plast særskilt, så de kan sendes til genbrug og få et nyt liv. Foto: Britta Fischer Mogensen.

Lige nu pryder de lygtepæle, gavle og rabatter over hele kommunen, men om blot en uge så skal de pilles ned igen. Valgplakaterne.

Plakaterne giver altid næring til debat. Nogen kritiserer dem for slet og ret at være grimme, mens andre er bekymrede for miljøet. En ting er imidlertid sikkert – de er en lovlig del af demokratiet, og Thisted Kommune sørger nu for, at de får nyt liv, efter de har gjort deres for politikerne.

Første gang der er sortering
På Thisted Kommunes genbrugscentre i Hurup, Hanstholm, Thisted og Frøstrup vil der i perioden fra den 15. november og 10 dage frem være opstillet containere udelukkende til valgplakater af polypropylen (PP).
Det er første gang, der er mulighed for en helt ren sortering og genanvendelse af de mange plakater.

PP er den plasttype, som langt de fleste valgplakater i dag er fremstillet af. Det er en hård, ugennemsigtig plasttype, der er modstandsdygtig overfor vind og vejr, og som kandidaterne får trykt deres motiver på. Det er også en plasttype, der i stort omfang bliver anvendt til emballage.

- Vi skal i disse år tænke i CO2-reduktion på alle tænkelige måder, så vi ser det som en helt naturlig udvikling, at vi tænker i genanvendelse – også i den her sammenhæng, siger Eigil Haurum, drifts- og anlægschef i Thisted Kommune, om det nye sorteringstiltag.

Sendes til genbrug hos Ragn-Sells
Når plakaterne af plasttypen PP sorteres særskilt, kan kommunen sende plakaterne til genbrug ved virksomheden Ragn-Sells, der arbejder målrettet med bæredygtig affaldshåndtering og genanvendelse af plastmaterialer. På den måde vil de mange politiske budskaber få nyt liv på den anden side af kommunal- og regionalvalget den 16. november.

Kontaktinfo

Ledelsessekretariatet
Asylgade 30
7700 Thisted
Telefon: 99 17 17 17
lese@thisted.dk

Åbningstider:

Man. - ons.
08.00 - 15.00
Tors.
08.00 - 17.00
Fre. 08.00 - 15.00