De 9 affaldstyper er på vej: Sådan bliver affaldsordningen i Thy

Alle danskere skal til at sortere affaldet mere, end vi gør i dag. Her kan du danne dig et overblik over, hvordan affaldssorteringen kommer til at fungere i praksis i Thisted Kommune.

01-04-2022Nyhed

En grafik, hvor der står Affaldthy.dk

3 beholdere, 9 affaldstyper– bar’ bedre.

Det mantra vil alle borgere i Thisted Kommune komme til at stifte bekendtskab med i 2022.

I år er nemlig året, hvor en helt ny affaldsordning bliver rullet ud i hele Thy.

Fra november 2022 skal affaldet sorteres i affaldstyperne madaffald, papir, pap, plast, glas, metal, drikkevarekartoner, restaffald og farligt affald.

Det fortæller Jens Kristian Yde, der er formand for Erhverv-, Klima-, Miljø- og Teknikudvalget i Thisted Kommune.

- Affaldssortering er en vigtig brik mod en grønnere fremtid, og derfor er vi også rigtig glade for, at vi nu er klar til at løfte sløret for fremtidens affaldsordning i Thy. Vi er gået efter at finde en model, der gør det så let og smidigt som overhovedet muligt for borgeren, og vi tror på, at det bliver rigtig godt, siger han.

Langt mere affald bliver genanvendt
Affaldsordningen betyder, at alle husstande i Thy vil få tre affaldsbeholdere i stedet for den ene, vi kender i dag. Derudover får alle en kasse til farligt affald.

Beholderne, som du vil modtage kvit og frit, har alle synlige piktogrammer, der viser hvilke typer affald, der skal i de forskellige rum, så det bliver nemt og overskueligt at sortere affaldet.

Den nye og forbedrede affaldssortering kommer til at gøre en stor forskel for den grønne omstilling, fordi vi kan sikre, at langt flere materialer bliver genanvendt, mens mindre affald ender på forbrændingen.

- Det kræver selvfølgelig tilvænning, men vi ved, at der allerede er mange, der sorterer for eksempel pap, glas og metal fra deres husholdningsaffald. Den indsats bliver gjort nemmere nu, samtidig med at vi får mange flere med på sorteringsvognen, siger Jens Kristian Yde.

Hjemmeside samler alle informationer
Du vil modtage dine nye affaldsbeholdere i løbet af september og oktober måned. Frem til da vil du modtage forskelligt materiale om den forbedrede affaldssortering, så vi alle ved, hvad vi skal gøre, når ordningen træder i kraft. Du vil også få brev i din eBoks, der informerer dig om, at du skal tage stilling til hvor store affaldsbeholdere, du ønsker.

Du kan også allerede nu læse meget mere om ordningen på hjemmesiden https://affaldthy.dk/.

Siden bliver løbende opdateret med informationer om den forbedrede affaldssortering i Thisted Kommune.

Fakta: Sådan er beholderne opdelt:


Beholder 1 – til mad- og restaffald
Du får en 2-delt affaldsbeholder på 240 liter, hvor 40 procent er til madaffald og 60 procent er til restaffald. Beholderen bliver tømt hver 2. uge.

Beholder 2 – til papir/pap og plast
Du får en 2-delt affaldsbeholder på 240 liter, hvor 50 procent er til papir/pap og 50 procent er til plast. Beholderen bliver tømt hver 4. uge.

Beholder 3 – til glas og metal/mad- og drikkevarekartoner
Du får en 2-delt affaldsbeholder på 240 liter, hvor 40 procent er til glas og 60 procent er til metal/mad- og drikkevarekartoner. Beholderen bliver tømt hver 4. uge.

Kasse til farligt affald
Du får også en rød kasse til farligt affald og småt elektronik. Kassen vil blive tømt, når du stiller den frem sammen med de øvrige affaldsbeholdere.

Kontaktinfo

Ledelsessekretariatet
Asylgade 30
7700 Thisted
Telefon: 99 17 17 17
lese@thisted.dk

Åbningstider:

Man. - ons.
08.00 - 15.00
Tors.
08.00 - 17.00
Fre. 08.00 - 15.00