Thys største valgsted bliver Munkehallen

Vælgerne i Thisted skal stemme i Munkehallen, fordi Thyhallen er optaget af et andet arrangement den 1. november.

11-10-2022NyhedMandag blev det besluttet, at det bliver den velkendte Munkehal, der skal danne ramme om valgboksene i Thisted, når der den 1. november er Folketingsvalg.

Egentlig er valghandlingen i Thisted By blevet samlet og flyttet fra Munkehallen og Tingstrup Skole til Thyhallen. Det besluttede kommunalbestyrelsens sidste år, og derfor var Thyhallen også eneste valgsted i byen ved folkeafstemningen i juni i år. Men i november bliver det igen Munkehallen, som lægger gulv til et valg. Thyhallen er nemlig lejet ud den 1. november til Sparekassen Thys store garant-arrangement.

- Vi har naturligvis undersøgt, om det på nogen måde kunne lade sig gøre at enten Sparekassen flyttede deres arrangement, eller om vi samtidig kunne afvikle et valg i en anden del af hallen, men det er ikke muligt. Derfor tager vi Munkehallen i brug igen, forklarer kommunaldirektør Ulrik Andersen om beslutningen.

Flere kender Munkehallen
I alt skal 11.900 af kommunens omkring 34.000 vælgere derfor denne gang sætte deres kryds i den velkendte Munkehal.

- Munkehallen er et kendt afstemningssted for omkring 7.000 af de knapt 12.000 vælgere i Thisted, som kan stemme. Vi har kigget på andre muligheder som fx Rolighedshallen, men den ville være ny for alle, og derfor er vi endt med at vælge det sted, som flest trods alt kender, siger Ulrik Andersen.

Kom udenfor de travleste timer
Han er helt opmærksom på, at der ved Munkehallen kan blive visse udfordringer, særligt omkring tilkørsel og parkering, og derfor er opfordringen også klar:

- Hvis man kan, vil det helt klart være hensigtsmæssigt at komme udenfor de tidspunkter, der normalt er spidsbelastning. Vi bruger udelukkende Munkehallen den 1. november, fordi den er det bedste alternativ til Thyhallen, og vi er helt klar over de udfordringer, den kan have, siger kommunaldirektøren.

Spidsbelastningen ved valg er normalt fra kl. ca. 15 til 18.
Det er allerede nu muligt at brevstemme til Folketingsvalget. Det kan du gøre på bibliotekerne i Thisted og Hurup. I uge 42 og 43 er valgbussen også på vejene og den kommer rundt i hele Thy.

Kontaktinfo

Ledelsessekretariatet
Asylgade 30
7700 Thisted
Telefon: 99 17 17 17
lese@thisted.dk

Åbningstider:

Man. - ons.
08.00 - 15.00
Tors.
08.00 - 17.00
Fre. 08.00 - 15.00