Coronavirus

Fra den 10. september er coronavirus ikke længere kategoriseret som samfundskritisk sygdom

Hvad er det gode liv i Thy

Livet i Thy kan mange ting, og vi thyboer er mange ting. Men hvad er det, der får os til at vælge Thy til? Hvorfor er det her, vi føler os som en del af noget større. En følelse af at være hjemme og høre til, som vi savner, når vi er væk? Det skal vi hjælpe hinanden med at finde svarene på.


T H Y

Tre simple bogstaver, der tilsammen sætter gang i tusindvis af ord og billeder i vores bevidsthed.
For Thy er mange ting. Det er et område, men det er også vores liv, hverdag og minder.

Vi er omringet af storslået natur med Vesterhavets vilde skumsprøjt og Limfjorden i baghaven. Og nationalparkens grønne rum er en allestedsnærværende kulisse.

Og vi thyboer er mange ting.

Vi er en broget flok af gamle fiskere, langhårede surfere, driftige landmænd og opfindsomme iværksættere.

Nogle har slået dybe rødder her i generationer, mens andre er kommet til i jagten på en anden livsstil - tættere på det, der virkelig betyder noget.

Men hvad er det egentlig ved Thy, der samler os? Hvorfor er det Thy, vi kalder for vores hjem?

Opskriften på det gode liv
Det skal vi hjælpe hinanden med at svare på. Vi skal sammen skabe fortællingen om Thy.

Vi kender hver især de enkelte ingredienser, men vi skal have defineret og konkretiseret vores opskrift på det gode liv i Thy. Og det arbejde går i gang nu.

Indtil juli 2021 skal vi tale sammen, dele erfaringer, livssyn og virkeligheder. Vi skal rundt i afkroge af Thy og opleve, hvad vi hver især leder efter i jagten på det gode liv.

Vi er her for at skabe rammerne og faciliteterne, men det er op til den enkelte at udnytte det, putte indhold i det og give det liv.

Vi skal være bedst til livet. Når livet er stort og nyt. Livet på arbejdspladsen. Livet på villavejene. Livet i foreningerne. Når vi går op i det liv, der ikke handler om at arbejde. Når vores opgave kun er at nyde livet.

Hjælp os med at sætte ord på det gode liv i Thy. Hvad tyer du til?

Thy til livet

Sådan gør du:
I løbet af de kommende måneder vil du opleve, at der dukker en masse forskellige indslag og indhold op, der handler om fortællingen Thy til Livet. Hver gang vil du have mulighed for at dele din oplevelse og holdning til, hvad der er vigtigt og afgørende for det gode liv i Thy.

Der er ikke nogen rigtige eller forkerte svar. Og du kan bidrage med alt, hvad der falder dig ind – uanset om det er naturen, en sød nabo, en særlig ånd, billige boliger, vilde bølger, gode skoler, fællesskab, nærvær eller bedsteforældre.

Thy til livet er en ramme, som du skal fylde ud og gøre levende.

Du kan allerede nu dele dine tanker, indtryk, ord og budskaber med os om det gode liv i Thy. Du må sende os alt fra billeder, videoer, tekster, tip om spændende idéer, initiativer og mennesker.

Alt er tilladt og intet er for småt.

Dine input er vigtigt for os i arbejdet med at finde ind til kernen af det, der gør lige præcis Thy til det bedste sted at leve.

Du kan bidrage ved at bruge hashtag #thytillivet eller skrive til os på thytillivet@thisted.dk