Vejen til det perfekte match: Malene blev opdaget gennem CV-rundsending

Publiceret 28-10-2020

25-årige Malene Kirk er i praktik hos IOspect i Thisted. Hun kan hjælpe virksomheden med at komme ind på det britiske marked. Malene er rekrutteret med hjælp fra Virksomhedsservice i Thisted Kommune – og hun er ikke den eneste appelsin i turbanen.

Malene Kirk, der læser international virksomhedskommunikation med engelsk som speciale, havde egentlig ikke regnet med, at hun skulle i studiepraktik i en mindre virksomhed. Men så spottede Jan Høilund Christensen fra IOspect hendes profil og kompetencer i CV-rundsendingen fra Thisted Kommunes virksomhedsservice. Efter godt to måneders praktik synes det klart, at der er skabt et godt match. Foto: Thisted Kommune.

- Det handler om at være åben. På et tidspunkt falder der appelsiner ned i turbanen.

Det siger Jan Høilund Christensen, medejer af IOspect ApS, Leopardvej 2 i Thisted. Han har jævnligt tjekket CV-rundsendingen fra Thisted Kommunes virksomhedsservice, og det har her i efteråret givet ham mulighed for at rekruttere mennesker med en helt specifik viden og kompetencer.

Virksomheden IOspect udvikler branchespecifikke apps, og hovedproduktet er DomuSpect. Denne app hjælper private udlejere og ejendomsadministratorer med at gøre flyttesynet digitalt, så alle dokumenter, billeder og noter er samlet ét sted – overskueligt og papirløst.

Den unge virksomhed har i dag otte ansatte, og derudover har IOspect fået aftaler med i alt 12 studerende fra Aalborg Universitet.

- Jeg får rigtig meget fra de studerende, og jeg synes, det er sjovt at arbejde med de unge mennesker, siger Jan Høilund.

En af dem er 25-årige Malene Kirk, der læser international virksomhedskommunikation med engelsk som speciale. Hun begyndte 17. august i 14 ugers studiepraktik hos IOspect. Egentlig var det ikke hendes første valg.

- Jeg rakte i første omgang ud efter de større virksomheder, fordi jeg tænkte, at det nok var nemmere der, fortæller hun.

Hos de største virksomheder i Thy var der ikke gevinst. Så kom hun i tanker om, at hun på en karrieremesse havde mødt Asbjørn Kolby fra Virksomhedsservice i Thisted Kommune, der havde foreslået hende at komme med på en CV-rundsending.

Oplagt mulighed for at blive set

Over 100 private og offentlige virksomheder i Thisted Kommune er tilmeldt CV-rundsendingen, der kommer som et nyhedsbrev i deres mailbox cirka en gang om måneden.

Her vil der være mellem 10 og 20 anonymiserede opslag fra højtuddannede, der søger job eller praktik.

- Det var mega nemt – og smart. På den måde når man ud til nogle andre virksomheder end dem, man lige har tænkt på, siger Malene Kirk.

Jan Høilund Christensen:

- Da jeg så Malenes profil, fik jeg øje på nogle kompetencer, der var interessante for os.
IOspect er lige trådt ind på det britiske marked med produktet DomuSpect, så derfor sprang Malenes sprogkundskaber lige i øjnene.

Malene var i første omgang lidt skeptisk, fordi hendes uddannelsesretning kræver, at hun i praktiktiden også beskæftiger sig med organisation og ledelse. Men det fandtes der en løsning på.

Hun deltager i arbejdet med at lave oplæg til bestyrelsen om strategi og virksomhedsdrift. Hun har været inde over en medarbejderhåndbog, og hun styrer den daglige kommunikation med andre studerende, der for få uger siden er rekrutteret til virksomheden via en såkaldt Projektbørs på Aalborg Universitet.

- Vi var i dialog med otte projektgrupper via computeren, og vi valgte at lave aftale med tre grupper. Sammen med grupperne kigger vi nu på England, Tyskland og USA (New York), fortæller Jan Høilund.

Hjælp til at skaffe "vidensmedarbejdere"

De studerende i projektgrupperne arbejder meget selvstændigt med problemformulering og undersøgelse af markedet. En af grupperne kigger på, hvordan et nyt produkt som DomuSpect kan finde vej til de tyske kunder.

Det var også gennem Thisted Kommunes virksomhedsservice, at Jan Høilund blev opmærksom på projektbørsen.

Jan Høilund er begejstret for den hjælp han får herfra:

- Virksomhedsservice hjælper sådan nogen som os med at skaffe vidensmedarbejdere. Det er stort. De kender undervisningsstederne og har et enormt netværk.

- De er opmærksomme på, hvad der sker i miljøet og sørger for en løbende dialog. De er ikke blege for at ringe og spørge, om der er noget, de kan gøre.

Via CV-rundsendingen har IOspect i øvrigt ansat en video content creator fra UCN i et studiejob.

For virksomhedskonsulent Asbjørn Kolby giver det mening på flere planer at samarbejde med virksomheder og relevante uddannelsesinstitutioner om at få unge højtuddannede i spil.

- Jeg ser det som et led i en større rekrutteringsproces, når vi samarbejder om at få ny viden til Thy. Når vi får studerende ud i virksomhederne, kan de bidrage til den arbejdskraft, vi kan bruge. Virksomhederne kan få indsigt i potentielle nye medarbejdere. Samtidig får vi gjort opmærksom på de virksomheder, vi har i Thy – og måske får vi thyboer til at vende tilbage, pointerer Asbjørn Kolby.

Thy som fællesnævner

Malene Kirk er oprindeligt thybo og en af dem, der godt kunne se sig selv vende tilbage med den lange uddannelse i bagagen.

Hun havde ikke forestillet sig, at hun ville komme ud i praktik i en start-up-virksomhed. Men det har overrasket hende positivt.

- Alt hvad jeg har lært af teori på Uni, får jeg lov at bruge i praksis her. Det giver bare en bedre forståelse – og måske en nemmere vej til et job i Thy, når jeg er færdig, siger hun.

Jan H. Christensen vil gerne vise, at han er en virksomhedsejer, der investerer i fremtiden.
Han har opdaget, at de studerende bringer en høj værdi ind i virksomheden, fordi de har en specialviden på international skalering, international virksomhedsledelse og digital kommunikation – men samtidig oplever han de unge som meget dedikerede.

- Hvis vi fanger dem på et tidligt stadie, kan man håbe, at de gerne vil med på rejsen.
Og så gør det jo heller ikke noget, hvis Thy er en fællesnævner.

- Jeg synes, det er interessant at se på folk, der kommer fra Thy, fordi de gerne vil hjem og have en base. Min ”skumle bagtanke” er, at de kunne få lyst til at arbejde for os om 1, 2 eller 3 år, siger Jan H. Christensen.

De aktuelle indspark fra i alt 12 studerende er kortvarige forløb, men IOspect har kurs mod nye horisonter.

Virksomheden, der blev etableret sidste år, er netop godkendt af Innovationsfonden, som har givet dem kapital til et nyt innovationsprojekt. Det betyder, at der midt i november ansættes yderligere en højtuddannet medarbejder - denne gang en webudvikler.

Derudover har Vækstfonden sammen med en sjællandsk venturefond og private investorer skudt kapital ind i IOspect.

- Vores virksomhed er bygget til skalering, understreger Jan Høilund Christensen.

Erhverv

Kontakt
Skolegade 4C
7700 Thisted