Drivhuset er et aktivitets-og samværstilbud

Er du over 18 år og har du en psykisk sårbarhed, kan du uden henvisning komme i Drivhuset.

Hvem kan få gavn af Drivhuset?

Føler du dig socialt udsat, har du en psykisk sårbarhed eller føler du dig ensom, så er Drivhuset måske et sted for dig. Her kan du møde andre mennesker i en lignende situation i en tryg og afslappet atmosfære. 

Henvendelse

Har du lyst til en rundvisning og en snak med personalet, så kig ind eller ring gerne og få en aftale. Personalet kan fortælle dig om stedets tilbud og aktiviteter, og du kan få et ugeskema og en folder med dig hjem. Du kan deltage i vores gruppeaktiviteter, eller du kan komme og benytte dig af vores åben café, hvor du har mulighed for at købe dig en kop kaffe og få dig en snak.

Gruppeaktiviteter

Du har mulighed for at deltage i flere gruppeaktiviteter i Drivhuset. Der bliver løbende oprettet nye grupper alt efter interesse og efterspørgsel. 
Af gruppeaktiviteter kan nævnes:

 • Gågruppe, badminton, let motion, volleyball, yoga, svømning/vandgymnastik
 • Musikgruppe
 • Kreativ gruppe
 • Mindfulness
 • Madgruppe
 • Tirsdagsture ud af huse, hvor vi kører i egen minibus

Derudover tilbydes der NADA-øreakupunktur, som er en gratis ydelse. 

Husmøde

Den anden torsdag i hver måned afholdes der husmøde kl. 11:15. Her kommer der nyheder og informationer fra Drivhusets personale, og du har også selv mulighed for at komme med punkter til dagsordenen. Alle brugere og personale af Drivhuset kan deletage i dette husmøde. Der bliver skrevet referat af møderne, som ligger frit tilgængeligt. 

Frokost

Med fokus på sundhedsfremme og sygdomsforebyggelse serverer madgrupperne dagligt en sund og varieret frokost. Prisen for et måltid er 30,- kr. For at undgå madspild kan eventuelle rester tilkøbes for 20,- kr. Frokosten serveres kl. 12 på hverdag og kl. 13 i weekenderne. 

OBS! Tilmelding til mad skal ske til personlet senest samme dag kl. 9:30, og til weekenden senest fredag kl. 9:30.

Kontaktperson 

Hvis du er en fast bruger af Drivhuset, har du mulighed for at få tildelt en kontaktperson. Vi arbejder ressourcefokuseret med henblik på fastholdelse af og udvikling af livskvalitet. 

Kontaktpersonens funktion varierer alt efter dit behov, og kan fx være:

 • Individuelle samtaler 
 • Ledsagelse til møder/samtaler 
 • Støtte i sociale sammenhænge
 • Støtte i Drivhusets aktiviteter (sociale eller fysiske aktiviteter)
 • Hjælp til struktur i hverdagen
 • Hjælp til at se og opdage egne ressourcer 

Kontaktpersonens funktion indebærer som udgangspunkt ikke:

 • Hjælp til økonomi og andre personfølsomme data
Senest opdateret 24-05-2023

Drivhuset

Et aktivitets- og samværstilbud, hvor varme og nærvær øger din mulighed for personlig vækst. 

KONTAKTINFORMATION

Drivhuset
Korsgade 18, st.
7700 Thisted
Åbningstider

Mandag: 8:00 - 17:00

Tirsdag: 8:00 - 17:00

Onsdag: 8:00 - 17:00

Torsdag 8:00 - 16:00

Fredag: 8:00 - 15:00

Lørdag: 10:00 - 16:00

Søndag: 10:00 - 16:00

 

Du finder os her

Praktisk information

Her kan du læse mere om hverdagen og aktiviteterne i Daghuset.

Kommer du med offentlig transport, er der busstoppested lige uden for døren. 

Busstoppestedet hedder Korsgade (Thisted).

Følgende busser stopper på Korsgade:

 • Bybus 2
 • Bus 90
 • Bus 70
 • Bus 312
 • Bus 311 
 • Bus 312 

Kommer du i bil er der mulighed for parkering på Munkevej, alternativt kan du parkere på havnen (3 timers parkering).

Personalet i Drivhuset

I Drivhuset er personalegruppen en tværfaglig gruppe, som alle er uddannet i socialpsykiatrisk arbejde. Gruppen består af SOSU-assistent, pædagogisk assisten, ergoterapeut og fysioterapeut. Medarbejderne modtager løbende supervision, kurser og er optaget af konstant udvikling af det socialpsykiatriske tilbud.

Drivhusets leder er samtidig leder af Daghuset. Drivhuset deler faciliteter med Daghuset.

Sussi Jensen, Thisted 

"Det tog noget tid at vænne sig til det hele... alle menneskerne og omgivelserne. Som alle ved, er al begyndelse svær, men de gjorde det meget nemt for mig, at føle mig velkommen og glad for at komme der. Som de sagde: Her er vi alle ens. Ingen er bedre end andre, og der er plads til alle." 

Leo Hansen, Vestervig 

"Jeg må sige, at de havde rigtig meget at leve op til det. Om det var en dårlig dag eller en af de neutrale dage, så var der plads til det. Og det var ikke kun personalet, der tog det hensyn, men også brugerne. Jeg er den person, der kræver meget stabilitet og ro i omgivelserne, og det var der også plads til. Jeg fik en ugeplan og kunne ellers tage det med ro og vænne mig til det hele."

Liselotte Petersen, Ræhr 

"I begyndelsen gik jeg til faste samtaler med min kontaktperson, så både hun og jeg fik lært hinanden at kende. Jeg fik vel et bånd til hende og lærte, at jeg kunne stole på hende, uanset hvad jeg gik og tumlede med i hovedet. Der var selvfølgelig også en del medicin og diverse ting, der skulle sættes styr på, men som tiden gik, fik jeg mere hold på tingene og lærte også så småt at føle mig som et menneske, som skulle leve og ikke rende rundt og være bange for alt i min omverden."

Thisted Kommune driver Drivhuset, som hører under Handicap og Socialpsykiatrien. Brugeren skal være over 18 år og have en psykisk sårbarhed, og kan uden henvisning henvende sig til og benytte sig af Drivhusets mange muligheder. 

Lovgrundlag

Drivhuset et aktivitets- og samværstilbud efter Servicelovens §104 om tilbud  til personer med betydelig nedsat fysisk eller psykisk funktionsevne eller med særlige sociale problemer til opretholdelse eller forbedring af personlige færdigheder eller af livsvilkårene.

Faglig tilgang og metode:

I Drivhuset arbejder vi ud fra en recovery-orienteret rehabiliterende tilgang, som betyder, at vi har fokus på at styrke dine muligheder for at komme dig og leve et så meningsfuldt og selvstændigt liv som muligt. Det er vigtigt i vores samarbejde, at vi har fokus på, at du bevarer kontrollen i dit eget liv. Når du oplever sig mødt, set, hørt og hjulpet af os, kan rehabiliteringsindsatsen defineres som recovery-orienteret rehabilitering. 

Vi anvender KRAP-metoden i vores daglige arbejde, og vores arbejde er derfor grundlagt på et anerkendende og ressourcefokuseret fundament og med den kognitive tilgang som den faglige ramme.

 

Værdigrundlag

Drivhusets brugere og personale har sammen udarbejdet et fælles værdigrundlag for, hvordan vi trives, arbejder og omgås. I overskrifter handler det om 

er under udarbejdelse.... 

Tilsynsrapport

Tilsynsrapporter for de seneste 3 år findes på

Tilbudsportalen

Kvalitetsstandard

er under udarbejdelse...

Socialpsykiatrisk dagtilbud

Daghuset

Har du lyst til at læse mere om den socialpsykiatrisk indsats vi tilbyder i Daghuset, og se hvordan du bliver henvist, så kan du læse mere her 

Daghuset

Du kan også få hjælp!

Pårørende til en psykisk sårbar?

Som pårørende kan du også få behov for hjælp og viden om, hvordan du bedst kan støtte din psykisk syge familiemedlem eller ven - og samtidig passe på dig selv.

LÆS MERE HER