Resultatet af Medvinds drømme om at skabe spiseoplevelser, lige der hvor fisken kommer i land, er en omdannet Havnecaféen med et udendørs spiseområde - ganske få meter fra hvor trucks med kasser, der bugner af fisk og is, drøner rundt.
Det er råt, men det er også ærligt. Og det er lige præcis det, de gerne vil vise.
Hanstholm Havn skal åbne op
Og selvom kulørte lamper og højstilkede vinglas langt fra er et typisk indslag på havnen i Hanstholm, så er de to restauratører meget velkommen.
Det fortæller Niels Skeby, der er havnedirektør på Hanstholm Havn.
- Vi vil meget gerne skabe en havn, der er mere åben og har et større samspil med byen. Det er vigtigt, at vi tænker mere over det samfund, vi er en del af. Hvis vi på en god måde - uden at genere det øvrige erhverv på havnen – kan give mulighed for, at andre typer af virksomheder og tilbud til turister kan etablere sig, så skal vi gøre det, fortæller han.
Men hvorfor er åbenhed vigtig for en pulserende industrihavn? Har det overhovedet nogen gevinst, at man byder lokale og turister indenfor?
Det mener Niels Skeby.
- I min optik ligger det i den tid, vi lever i. En havn, som er et erhverv, kan ikke bare lukke sig om sig selv. Der er noget umiddelbart i, at når vi er mere åbne, så skaber det også større rum til at udvikling. Rum til, at nye idéer kan opstå, siger han.
En ny fortælling er i gang
Den opfattelse deler Mai Manaa, der er turistchef i Thy. Hun bærer samtidig en stor del af æren for, at de to restauratører bag Medvind overhovedet fik øje på mulighederne i Hanstholm.
- Hanstholm fortjener at få den opmærksomhed. Nu handler det ikke længere om, hvor færgerne er blevet af. Vi er i gang med at lave en ny fortælling. Nu kan vores gæster komme endnu tættere på havnen og dens værdikæde for frisk fisk. Thy er et helt oplevelsesland, og nu kommer Hanstholm ind og kan med dens brede skuldre tilbyde endnu en god historie, siger hun.
De to ejere af Medvind håber da også på at kunne bringe mere aktivitet til både Hanstholm og hele Thy.
- Medvind er mere end en forretning. At vi kommer med noget andet og nyt kan måske tiltrække flere mennesker. Vi vil gerne skabe mere liv og være med til at tiltrække gæster til alle de gode tilbud, vi også har til de andre restauranter. Vi tror på, at liv skaber liv, siger Emma Milner.
Begge kan med stor ro i stemmen sige, at man intet har at frygte, hvis man har lyst til at kaste sig ud i et iværksætter-eventyr på havnen.
- Vi har virkelig mærket en medvind fra havnens side og har haft en masse gode mennesker på vores side der har troet på visionen og hjulpet os med at få det til at ske. Ved at vi er her så kommer der mere opmærksomhed på Hanstholm Havn. Fiskeriet og på Thy generelt, siger Emma Milner.
Medvind åbnede d. 13. maj.
Thy til skabertrang