Tydelige læseplaner
Derudover peger Per Overgaard, der er chef for Undervisning og Dagtilbud, på de meget tydelige læseplaner alle har lokalt, som forklaring på at Thisted Kommunes skoler scorer højt på trafikundervisningen. Planerne sikrer kontinuitet og kvalitet. De skitserer meget tydeligt, hvad der skal ske på hvert klassetrin, og hvem der har ansvaret for at det sker, når det drejer sig om færdsel-, trafik- og førstehjælpsundervisning.
- Og en tredje ting, vi mener, der er afgørende for, at vi har succes med vores trafikundervisning er, at vi har et meget tæt samarbejde mellem de to forvaltninger, Anlæg og Infrastruktur og Undervisning og Dagtilbud og så Politiet. Sammen er vi lykkes vi med en velorganiseret trafikundervisning, som alle parter kan se sig selv i, siger Per Overgaard.
Ifølge de nationale retningslinjer så skal de yngste elever i 0.-1. klasse gennemføre gåprøven. Eleverne i 5.-6. klasse skal prøve kræfter med cyklistprøven, og de ældste elever i 8.-9. klasse skal have undervisning i risikoforståelse, hvor de fx lærer, hvorfor det er risikabelt fx at køre uden hjelm, køre fuld på cykel eller lign.
Det er ikke første gang i år, at Thisted Kommunes skoler udmærker sig i trafikundervisnings sammenhæng. I september fik tre folkeskoler overrakt GF Forsikrings Trafikpris. Netop for deres indsats for trafiksikkerhed i børnehøjde.