Prisuddeling

Hvem skal have Handicapprisen 2024?

Publiceret 04-10-2024

Thisted Kommune er klar til at modtage indstillinger til årets handicappris. Sidste år gik prisen til en modtager, som har skabt et tilbud til børn og unge.

For anden gang skal Thisted Kommune og Handicaprådet nu uddele årets Handicappris. Den går til en frivillig ildsjæl, forening, virksomhed eller organisation i kommunen, som har gjort en særlig indsats for borgere med fysisk eller psykisk handicap.

Vi uddeler prisen, for fordi vi ønsker at fremhæve dem, der arbejder for inklusion, tilgængelighed og lige muligheder, så vores samfund bliver mere rummeligt og åbent for alle.

Prisen symboliserer vores fælles indsats for at sikre, at borgere med handicap har de samme muligheder for at deltage i fællesskabet på lige vilkår.

Det vigtige fællesskab

Sidste år gik prisen til tovholder og træner Margrethe Sandbæk Rokkjær, der er drivkraften bag Lykkeliga i Thy. Et håndboldhold, der er et tilbud til børn og unge med et udviklingshandicap, og som ikke passer ind i de eksisterende idrætstilbud.

Margrethe Sandbæk Rokkjær fik ”Handicapprisen” for sit frivillige foreningsarbejde med tilbuddet.

- Den er jeg og vi meget glade for. Den her gruppe af børn og unge har lige så meget brug for at danne fællesskaber og relationer som alle andre, og vi er et tilbud til børn og unge, med mange forskellige udfordringer. Vi bliver hver uge til træning bekræftet af børnene i, at vi gør noget, som gør en forskel, men det er bestemt rart, at andre også kan se det, sagde Margrethe Sandbæk Rokkjær tilbage i december 2023, om hæderen - der ud over blomster og diplom - også er en lille skulptur.

Prisvinder Margrethe Sandbæk Rokkjær og formand for Thisted Kommunes Handicapråd, Kresten Sigshøj Jeppesen ved prisoverrækkelsen i december i fjor.
Margrethe Sandbæk Rokkjær sammen med børnene i Lykkeliga Thy. I 2023 var holdet for første gang med til det store stævne Thy Cup i Thy Hallen hen over julen.

Nu skal du indstille

Med en dato for næste prisoverrækkelse i kalenderen er det tid til at finde ud af, hvem der skal være den næste modtager af Handicapprisen.

Du kan få indflydelse ved at nominere den eller dem, du gerne vil hylde, og du kan indstille kandidater frem til 31. oktober 2024.
Man kan få prisen, hvis man for eksempel: 

  • Har gjort en særlig indsats for at synliggøre forhold og udfordringer for personer med handicap.
  • Har skabt aktiviteter og udfoldelsesmuligheder for personer med handicap.
  • Har iværksat tiltag, der har været til glæde for personer med handicap i Thisted Kommune.
  • Har skabt forhold, der bidrager til at forøge livskvaliteten for personer med handicap.
  • Eller har bevaret et aktivt liv og bidraget med humør og livsglæde som hjælp eller inspiration for andre personer med handicap. 

Alle kan indstille kandidater.

Din indstilling skal være skriftlig, og der skal være en præcis begrundelse for den. 

Fristen for at indstille kandidater er den 31. okt. 2024. 

Når der er kåret en vinder, vil prismodtageren blive kontaktet direkte om tid og sted for overrækkelse. 

Sådan sender du din indstilling til os:

  • Du kan sende en mail til Handicap og Socialpsykiatri på social@thisted.dk
  • Du kan også sende med sikker digital post via www.borger.dk, hvor du mærker henvendelsen "Handicappris".
  • Du kan også aflevere din indstilling direkte i Social- og Seniorsekretariatet, Administrativt team, Asylgade 30, 1. sal, 7700 Thisted.

 

Uddeling i december

Prisen bliver uddelt den 3. december på FN's internationale handicapdag. Prisuddelingen finder sted kl. 16-18 i Thyhallens lounge, hvor der serveres æbleskiver og gløgg.

Du tilmelder dig prisuddelingen ved at sende en mail til social@thisted.dk, hvori du skriver hvor mange du gerne vil tilmelde.
Tilmeldingen skal ske senest den 25. nov. Der er begrænsede pladser, så tilmelding sker efter først til mølle.

Det er en bedømmelseskomité, som er nedsat af Kommunalbestyrelsen, der beslutter, hvem af de indstillede, der skal have prisen.

Handicap og Socialpsykiatri
Asylgade 30, 7700 Thisted

Tilmeld dig nyhedsbrev

Felter med (*) skal udfyldes

Hvad er Handicapprisen? 

  • En pris som Thisted Kommune og Handicaprådet uddeler en gang om året. 
  • Første gang uddelt i 2023. 
  • Alle kan indstille en kandidat til prisen. 
  • Den kan både tildeles personer, foreninger, virksomheder eller initiativer, der gør en ekstraordinær frivillig indsats for borgere med handicap.
  • Du kan indstille kandidater frem til 31. oktober.
  • Prisen uddeles 3. december 2024.