Din Skole

Stor interesse for Juniormesterlære

Publiceret 14-04-2025

Foreløbigt har 30 elever i folkeskolens 8. og 9. klasser i Thy valgt det nye skoletilbud, Juniormesterlære, som begynder til august.

I skoletilbuddet Juniormesterlære har eleverne i overbygningen mulighed for at bruge to dage om ugen på at være tilknyttet fx. en virksomhed eller et værksted og arbejde mere praktisk end bogligt.

Der er interesse i Thy for et anderledes skema, end det som overbygningen i Folkeskolen normalt byder på. Det viser antallet af foreløbige indskrivninger til den praktiske og virksomhedsrettede linje, Juniormesterlære, som begynder til august.

I Thisted Kommune bliver der oprettet klasser på Hurup Skole og på Campus i Thisted, og efter en række informationsmøder har foreløbigt 30 elever tilmeldt sig det nye skoletilbud.

Lyst til praktisk arbejde

I juniormesterlære-tilbuddet bliver den normale undervisning på skolen kombineret med praktik i en virksomhed eller værkstedsundervisning. Derfor er lysten til den mere praktiske tilgang til at lære også vigtig for de kommende elever. De skal f.eks. selv være indstillet på at finde deres mesterlæreplads. Det fortæller Per Munksgaard Olesen, skoleleder på Hurup Skole:

- Når man som elev vælger Folkeskolens nye linje, så kan det være et valg, der er taget med afsæt i forskellige grunde. Men det en fordel, at man har lyst til at bruge sine hænder, at man er frisk på at lære en virksomhed at kende, at tilegne sig ny viden på en mere praktisk måde og at man har mod på selv at finde sin mesterlæreplads, siger han.

Helt overordnet går ordningen ud på, at eleverne får mulighed for at være 1-2 dage om ugen på en virksomhed, en erhvervsuddannelse, den Forberedende Grund Uddannelse (FGU) eller en kommunal ungdomsskole, som en del af deres skolegang.

Skoleleder på Hurup Skole, Per Munksgaard Olesen.

Færre fag på skemaet

Juniormesterlæren holder fast i undervisningen i de to grundfag dansk og matematik, og tilbyder også viden om naturfag og træning af engelsk. Alle fire fag er vurderet som vigtige, hvis eleverne vælger at ville videre på ungdomsuddannelse. Dertil kommer nogle valgfag og alt sammen forbereder det de unge på en efterfølgende erhvervsuddannelse.

- Vi har f.eks. planer om et tæt samarbejde med EUC Nordvest, så overgangen til en evt. erhvervsuddannelse efter Folkeskolen vil føles mindre, fordi man som juniormesterlæreelev allerede vil være godt vant til EUC, siger Thomas Frost Andersen, skoleleder på Campus i Thisted.

Tilbuddet er åbent for alle elever, der ønsker den praksisorienterede skolegang med adgang til praktik i deres 8. og 9. klasse, og der er fortsat åbent for tilmelding. 

Kontaktinfo

Undervisning
Asylgade 30
7700 Thisted

Tilmeld dig nyhedsbrev

Felter med (*) skal udfyldes

Vil du vide mere?

Er du blevet interesseret, så  kontakt skolerne. 
Ring til:
Mette på Hurup skole på
tlf. 9917 3243
Winnie på Campus på
tlf. 9917 3109

Du kan også besøge skolerne – (når du har lavet en aftale):
Hurup Skole, Idrætsvej 11, Hurup.
Campus, Kronborgvej 113A, Thisted.