Når energiforeningen er etableret er det vigtigt at samle en så stor del af lokalområdets beboer og virksomheder i foreningen som muligt. Det er nødvendigt før foreningen reelt kan repræsentere lokalområdet overfor projektudviklere og kommunen. Det er derfor vigtigt at foreningen er synlig, er til at komme i kontakt med og skaber aktiviteter og omtale ud ad til.
En god start er f.eks. at etablere:
- fælles emailadresse
- en hjemmeside - eller blive en del af et landsbylaug eller borgerforeningens hjemmeside
- facebook-konto eller få mulighed for at få budskabet ud via et landsbylaug eller borgerforenings kanal.
Husstandsomdelte flyers og lokale plakater hos købmanden, på skolen, i forsamlingshuset, i sognegården eller busskuret er også en oplagt mulighed. Ligesom man kan informere sine medlemmer i digitale nyhedsbreve via email.
Se også på hvad der allerede findes i lokalområdet. Er der et sogneblad eller andet, lokalområdet allerede i forvejen bruger som kommunikationskanal? Så flyt så meget som muligt kommunikation derhen, frem for at opfinde nye kanaler.
I første omgang er det sandsynligvis også en god idé at holde et eller flere fysiske infomøder i lokalområdet. Hold jeres egne møder - eller se om I kan koble jer på en bankoaften, gymnastikopvisning, foredragsforening eller noget helt fjerde, som man i forvejen mødes om i lokalsamfundet. Ræk ud og se om I kan etablere samarbejder med de lokale landsbyorganer, etablerede foreninger eller (fri)skoler og virksomheder.