Tandplejen

Tandplejens tilbud

Barnet bliver første gang indkaldt som 8 mdr. Forældrene oplyses om sundhed, kost og tandbørstning.

For børn i gammel Syd Thy /Hanstholm kommune, sendes der brev ud inden 2 års alderen med valg af privat tandlæge.

Når barnet er ca. 2 år inviteres det på tandklinikken, hvor barnet, forældrene og tandplejepersonalet lærer hinanden at kende.

For 3 til 15-årige er undersøgelserne individuelle – typisk 12-18 mdr. Mellem undersøgelserne vil barnet blive indkaldt til den nødvendige forebyggende behandling

Regler gældende for de børn der er tilknyttet den kommunale tandpleje; hvis der ønskes behandling ved privatpraktiserende tandlæge udmeldes man fra der kommunale tilbud og der er en egenbetaling på 35%

Det vurderes individuelt hvor ofte der er behov for tandeftersyn. Oftest med 12-18 mdr interval. Nogle har behov for at blive set oftere end andre, dette vurderes fra gang til gang.

Efter den unge er fyldt 16 år, er det muligt frit at vælge mellem Den Kommunale Tandpleje og privat praktiserende tandlæge. Børn født d. 1/1-2004 eller senere er omfattet af gratis tandpleje til de fylder 22.

Skiftet er betinget af, at man forinden meddeler det til Den Kommunale Tandpleje og at der bliver skrevet kontrakt mellem den privatpraktiserende tandlæge og Den Kommunale Tandpleje.

Ved valg af privat tandlæge dækker Den Kommunale Tandpleje udgiften for aldersgruppen 16-21 år.

Ved det sidste besøg hos Tandplejen inden de 22 år, vælger den unge en privat praktiserende tandlæge.

Hvis det ønskes, sender Tandplejen relevante oplysninger til den privat praktiserende tandlæge, som sørger for, at den unge bliver indkaldt første gang.

 

Den Kommunale Tandpleje sikrer dig muligheden for at få gratis tandpleje frem til og med dit 21. år.

Det gør vi ved at yde tilskud på 100% af udgiften til tandplejeydelser der er prissat efter Børne- og Ungdomstandpleje-overenskomsten (BUT). Dette gælder fx ydelser som undersøgelse, bedøvelse og forebyggende behandling.

 På tandplejeydelser der ligger uden for BUT overenskomsten, er priserne ikke fastsat, og kan variere alt efter hvilken tandklinik du benytter. Thisted kommune har fastsat nogle gennemsnitspriser på tilskud til de ydelser, som ligger uden for BUT overenskomsten.

Gennemsnitspriserne er udregnet, som et gennemsnit af de officielle priser hos de private tandklinikker i lokalområdet. Du kan finder en liste over priserne her på hjemmesiden.

 For dig som benytter en privat tandklinik, kan det i nogle tilfælde betyde en egenbetaling. Det sker i de tilfælde, hvor det kommunale tilskud ikke helt dækker klinikkens pris for ydelsen.

Her er et eksempel:

 Hvis du skal have lavet en flerfladet plastfyldning i en stor kindtand, og den privatpraktiserende tandlæge, du benytter, har prissat ydelsen til 1.700 kr. og kommunens tilskud udgør en gennemsnitspris på 1.398 kr., vil det medføre en egenbetaling på 302 kr. (1.700 kr. – 1.389 kr.)

Forud for påbegyndelse af større behandlinger med ydelser uden fast pris efter BUT overenskomsten, som f.eks. operativ fjernelse af tænder, bideskinner og tandreguleringsbehandling, skal din tandlæge altid ansøge den kommunale tandpleje om tilskud til behandlingen. I modsat fald bortfalder det kommunale tilskud til behandlingen.

Selvom den kommunale tandpleje godkender en større behandling, kan der forekomme egenbetaling.

 Når der er tale om tandreguleringsbehandlinger er Thisted Kommune med i et flerkommunalt driftsfælleskab, som ligger i Struer og hedder Center for Tandregulering Nordvestjylland (CTN). Hvis du vælger tandreguleringsbehandling hos en privat specialtandlæge, gælder de samme regler for egenbetaling.

Her er et eksempel:

Hvis du skal have lavet en tandregulering som den praktiserende specialtandlæge har prissat til kr. 43.000, og som kommunen selv vil kunne udføre via CTN for 18.000 kr. vil medføre et kommunalt tilskud på 100 % af 18.000 kr. og dermed en egenbetaling på 25.000 kr. (43.000 kr. – 18.000 kr.).

 Derudover skal du være opmærksom på:

·         Der er 100 % egenbetaling af udeblivelsesgebyr

·         Serviceniveauet i den private tandpleje, valgt gennem fritvalgsordningen, skal generelt svare til niveauet i den kommunale tandpleje. Derfor kan du ikke forvente, at Thisted Kommune vil yde tilskud til et serviceniveau, der ligger derudover.

·         Der er 100 % egenbetaling af tilkøbsydelser, som ikke er en del af den kommunale tandpleje. Dette gælder fx kortere interval mellem undersøgelser, kosmetisk tandreguleringsbehandling, tandblegning og påsætning af tandsmykker.

Uddelegerede opgaver:

I Thisted Kommunale Tandpleje uddelegeres bestemte arbejdsopgaver imellem de tre faggrupper; tandlæger, tandplejere og klinikassistenter. Hensigten er at benytte ressourcerne bedst muligt. Personalet der får tildelt disse opgaver har fået den nødvendige oplæring i at udføre dem.

Følgende opgaver uddelegeres til tandplejerne i Thisted Kommunale Tandpleje: Traume-/tandskadekontroller i mælketandsættet.

Følgende opgaver uddelegeres til klinikassistenterne i Thisted Kommunale Tandpleje: tandbørsteinstruktioner, småbørnsbesøg, undersøgelse af 3-4-årige, lokalbehandling med fluorid samt tandrensning og afpudsning.

Læs mere om
Læs mere om
Læs mere om
Læs mere om
Læs Mere
læs mere

Kontakt

Tlf. 9917 2885

Telefontid mandag-fredag
kl. 8.00 – 9.00 og kl. 13.00 – 14.00


Ved behov for nødbehandling i ferien henvises til private tandlæger på hverdage.
I weekender kontaktes Tandpinevagten

Vores klinikker

Østre Skoles Tandklinik
Kronborgvej 26
7700 Thisted

Tingstrup Skoles Tandklinik
Thorstedvej 23
7700 Thisted

Snedsted Skoles Tandklinik
Hovedgaden 5
7752 Snedsted

 

Tandplejens kontor

Østre Skoles Tandklinik
Kronborgvej 26
7700 Thisted
tand@thisted.dk
Tlf. 99172881
OBS: Ingen tidsbestilling/ændring af tid på dette nr.